Tip - Liefde is... ...samen een spelletje spelen

Photobucket

Ik ben gek op spelletjes. Hoe meer uitdaging hoe leuker het spel! Met kerst kreeg ik van mijn schoonmoeder een ge-wel-dig spel, Liefde is... samen een spelletje spelen. Jeen en ik zijn verknocht aan dit spel. Waarom? Lees dan gauw verder.


Het spel komt in een langwerpig vierkant blik, wat op zich al handig is om het spel ook mee te nemen. Het spel kun je spelen met 2 tot 4 spelers, maar mijn voorkeur gaat uit om dit saampjes met je geliefde te spelen. Dat maakt hét spel! Wel is het spel vanaf 16 jaar door de pikante vragen die er voorbij komen ; -)

In het blik vind je een speelbord, pion, hartenfiches, spelregels, vragenkaarten en een zandloper. Zelf heb je nog nodig en dus niet inbegrepen in het blik, een pen en papier. Je hebt 4 kleuren hartenfiches, groen, roze, grijs en geel. Iedere speler kiest een  kleur uit en als je het samen speelt kies je allebei 2 kleuren fiches.Op de fiches staat een hart, de ene kant een gebroken hart en de andere kant een heel hart. Het is dus de bedoeling dat de tegenspeler zoveel mogelijk hele hartjes van de andere speler probeert te veroveren.Photobucket

Ik kan je nu alvast vertellen dat de vragen op de kaartjes best pittig zijn. Zo had ik steeds alleen maar gebroken hartjes en Jeen ging er vandoor met de hele harten van mij. Bummer! Je hebt verschillende categorieën op de vragenkaarten, Liefde & geld, Liefde & Karakter, Liefde & Erotiek, Liefde & Uiterlijk, Liefde & Romantiek, Liefde & Nog meer. Het is de bedoeling dat de je tegenspeler precies hetzelfde antwoord geeft op de vraag die op de vragenkaart staat als jij. Bijvoorbeeld je hebt de categorie Liefde & Karakter. De vraag die hier bij hoort, In mijn vorige leven was ik vast en zeker een... jij vult die vraag aan met wat jij denkt en je tegenspeler moet exact hetzelfde antwoord raden binnen de tijd van de zandloper.

Aha, het klinkt easy peasy, maar ik weet zeker dat het eerst flink oefenen geblazen is. Ik kreeg als conclusie van Jeen mee, ik ken je beter dan dat jij mij kent! Haha, die kan ik in mijn zak steken terwijl we al bijna 7 jaar samen zijn. 


Photobucket


Het spel is echt een aanrader om aan te schaffen om elkaar nog beter te leren kennen, emotioneel, serieus en soms hilarisch. Het spel is te koop bij Intertoys voor € 9,99. Je besteld hem hier.

Iets voor jou?