En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

Tip - Liefde is... ...samen een spelletje spelen

Photobucket

Ik ben gek op spelletjes. Hoe meer uitdaging hoe leuker het spel! Met kerst kreeg ik van mijn schoonmoeder een ge-wel-dig spel, Liefde is... samen een spelletje spelen. Jeen en ik zijn verknocht aan dit spel. Waarom? Lees dan gauw verder.


Het spel komt in een langwerpig vierkant blik, wat op zich al handig is om het spel ook mee te nemen. Het spel kun je spelen met 2 tot 4 spelers, maar mijn voorkeur gaat uit om dit saampjes met je geliefde te spelen. Dat maakt hét spel! Wel is het spel vanaf 16 jaar door de pikante vragen die er voorbij komen ; -)

In het blik vind je een speelbord, pion, hartenfiches, spelregels, vragenkaarten en een zandloper. Zelf heb je nog nodig en dus niet inbegrepen in het blik, een pen en papier. Je hebt 4 kleuren hartenfiches, groen, roze, grijs en geel. Iedere speler kiest een  kleur uit en als je het samen speelt kies je allebei 2 kleuren fiches.Op de fiches staat een hart, de ene kant een gebroken hart en de andere kant een heel hart. Het is dus de bedoeling dat de tegenspeler zoveel mogelijk hele hartjes van de andere speler probeert te veroveren.Photobucket

Ik kan je nu alvast vertellen dat de vragen op de kaartjes best pittig zijn. Zo had ik steeds alleen maar gebroken hartjes en Jeen ging er vandoor met de hele harten van mij. Bummer! Je hebt verschillende categorieën op de vragenkaarten, Liefde & geld, Liefde & Karakter, Liefde & Erotiek, Liefde & Uiterlijk, Liefde & Romantiek, Liefde & Nog meer. Het is de bedoeling dat de je tegenspeler precies hetzelfde antwoord geeft op de vraag die op de vragenkaart staat als jij. Bijvoorbeeld je hebt de categorie Liefde & Karakter. De vraag die hier bij hoort, In mijn vorige leven was ik vast en zeker een... jij vult die vraag aan met wat jij denkt en je tegenspeler moet exact hetzelfde antwoord raden binnen de tijd van de zandloper.

Aha, het klinkt easy peasy, maar ik weet zeker dat het eerst flink oefenen geblazen is. Ik kreeg als conclusie van Jeen mee, ik ken je beter dan dat jij mij kent! Haha, die kan ik in mijn zak steken terwijl we al bijna 7 jaar samen zijn. 


Photobucket


Het spel is echt een aanrader om aan te schaffen om elkaar nog beter te leren kennen, emotioneel, serieus en soms hilarisch. Het spel is te koop bij Intertoys voor € 9,99. Je besteld hem hier.

Iets voor jou?