Doorgaan naar hoofdcontent

Review - Action BB Cream

 photo CIMG0481_zpsb6685cde.jpg

Als échte Action-lover hou ik alle nieuwtjes in de gaten door iedere dag wel even een bezoekje te brengen aan www.action.nl en tussen de 100 nieuwste artikelen in te snuffelen. Daar stond ie ineens, dé enige echte BB Cream van het Action merk, MAX. Ik ben meteen naar Action gerend om de mijne te innen en hier issie dan, vers van de pers.


Photobucket
Als eerste de verpakking. Ik moet zeggen dat de verpakkingen van de Action cosmetica steeds meer verbeterd worden. Ook zitten alle cosmetica producten goed verpakt en hebben ze een andere kleur aangenomen, zwart. Stukken beter dan het witte kartonnetje don't you think?

Bij onze Action kon je kiezen uit 3 verschillende kleuren, of ze dan ook maar echt 3 kleuren hebben durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Ik koos voor de lichte variant, light alhoewel deze in de verpakking nog steeds erg donker lijkt, in ieder geval voor mijn huid. Verder vind je op de verpakking alle informatie die je moet weten.

Photobucket

Photobucket

Laten we eerst is gaan kijken naar de ingrediënten.

Gedestilleerd water Dit water vind je vrijwel in bijna alle verzorgende cosmetica. Het is geen normaal kraan water, want dit water blijft niet lang goed. Gedestilleerd water is puur zuiver water.
Propylene glycol is ook een middel wat je veel terug zit in de ingrediënten lijst van cosmetica. Dit is een vochtvasthoudend middel waar de meningen nogal over verdeeld zijn. Er zijn dan ook heel wat bedrijven die dit middel willen laten verdwijnen uit de cosmetica.
Glycerin Hoewel ook over dit ingrediënt de meningen zijn verdeeld is glycerine zo slecht niet. Je ziet het dan ook veel terug in natuurlijke producten. Glycerine heeft een verzachtende en herstellende werking op de huid. Niets om je druk over te maken.
Otyl Methoxycinnamate Dit product had van mij weg mogen blijven uit de BB cream. Dit goedje schijnt namelijk invloed te hebben op je hormonen en allergische reacties zijn niet uitgesloten
Caprylic/Capric Triglyceride Va dit ingrediënt kan ik wel weer ontzettend blij worden. Dit is namelijk familie van kokosolie. Puur natuurlijk en is een veel gebruikt ingrediënt in cosmetica.
Magnesium Aluminium Silicate is een  wiite klei soort. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat je het je huid matteert. Dit ingrediënt vind je ook terug in vele maskers en merken als Clinique en Vaseline.
Retinol of eigenlijk Vitamine A. Deze zal worden opgenomen in de huid en is vetoplosbaar.
Xanthan gum wordt gebruikt als stabilisator en verdikkingsmiddel. Dit ingrediënt is toegevoegd om het product houdbaar te houden.

Het valt dus best mee wat de ingrediënten betreft. Mocht je toch nog twijfelen over de ingrediënten en durf je het niet meteen op je gezicht aan te brengen? Probeer het dan eerst op je hand.

Photobucket

Zoals we zijn gewend van de cosmetica producten van Action is ook deze BB cream weer helemaal dierproef vrij. Voor mij persoonlijk altijd een groot pluspunt. Gelukkig komt het niet erg vaak meer voor, maar producten die niet op dieren testen krijgen van mij een dikke pluim!

Photobucket

De tube, eigenlijk weinig op aan te merken. Hij doet mij op het eerste gezicht denken aan de verf tubes van Action, alleen in kleiner formaat.

Photobucket

Photobucket

Let's test. Aha, zoals je ziet is de cream inderdaad ietwat donker voor mijn huid. Ik heb een erg vreemde, lichte huid waardoor het voor mij persoonlijk ook erg moeilijk is om een goede foundation te vinden die perfect aansluit de op de kleur van mijn huid.

Photobucket

De cream is van een lichte substantie waardoor het makkelijk is om hem te verdelen over je huid. De geur is niet onaangenaam, wat natuurlijk ook erg belangrijk is. Niemand zit er op te wachten om de hele dag een vieze geur onder je neus te hebben! Voor mijn huid is hij écht te donker, maar daar is ook weer een oplossing voor. Gebruik de BB cream dan met een verzorgende dagcreme. Ik heb 'm geprobeerd op mijn huid zonder dagcreme, maar dan ben ik net een dame die te lang met haar gezicht onder een gezichtsbruiner heeft gezet, haha! Voor de prijs van € 1,49 is het een prima BB cream. Verwacht niet dat al de oneffenheden uit je geaicht verdwijnen, erg dekkend is de cream niet, maar voor het kleine prijsje kun je hem  best een keer uitproberen als je toch nieuwsgierig geworden bent.

Wat denk jij, ga je hem proberen of laat je de BB cream aan je voorbij gaan?

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.