Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Kleine beauty trucjes

Photobucket

Er zijn ontelbaar veel kleine trucjes, simpele trucjes waarvan je misschien tot vandaag nog geen weet van had terwijl zo eigenlijk heel voor de hand liggend zijn. Bobbypins die kwijtraken, idem dito met elastiekjes. Ze verdwijnen met de noorderzon. Of wat dacht je van het maken van een luipaard printje op je nagels? Nog nooit was dat zo makkelijk. Waarom? Lees dan snel verder.


Photobucket

Potlood gummetjes
Eigenlijk verklapt de foto hierboven het trucje al. Je kent die potloden wel met die gummetjes aan de achterkant. Ik vind het ontzettende ondingen, maar voor dit trucje haal ik ze graag tevoorschijn. Je schaaft de gummetjes wat bij met een mesje. Vervolgens een -zwarte- nagellak over de top van het uitgesneden figuurtje aanbrengen en jij bent ready voor luipaarden nagels.

Photobucket


Nagellak swatches in een schrift
Ben jij een échte nagellak-lover? Dan is dit trucje wel voor je weggelegd. Heb je nog een oud schrift, zonder lijntjes? Maak hier dan swatches in van al je kleurtjes nagellak. Het geeft ook nog een ontzettend leuk effect als je ze op kleur gaat swatchen. Het enigste wat je dan hoeft te doen als je je nagels wilt lakken, je schriftje erbij te pakken! Handig toch?

Photobucket

Bobbypins tic-tac
Bobbypins, ik heb een haat liefde verhouding met deze dingen. Toen ik bovenstaande foto tegen kwam verdween meteen de haat. Wat een ge-wel-dig idee om je bobbypins op te bergen in een oud tic-tac doosje. Zo raak je ze nooit meer kwijt en nog handiger, je kan ze met een gerust hart meenemen in je tas voor onderweg zonder dat je je hele tas ondersteboven moet keren.


Photobucket

Oogschaduw
Wist je dat je oogschaduw voor veel andere dingen kunt gebruiken dan alleen voor je ogen? Zo kun je bovenstaand effect makkelijk creëren met oogschaduw en nagellak. Je brengt eerst de nagellak aan die je als basis wilt. Vervolgens pak je de kleur oogschaduw die je hierbij wilt gebruiken. Je kunt een beetje oogschaduw poeder tussen je vingers nemen en het over de nagellak heen strooien vlak voordat hij droog is. Daarna een top coat aanbrengen and your nails are gorgeous!


Photobucket

Witter de wit wit (dubbel truc)
Om nog even in de nagel sferen te blijven, wist je dat je tandpasta voor minstens 2 verschillenden dingen kunt gebruiken naast het poetsen van je tanden natuurlijk. Als je je nagellak van je nagels af wilt halen blijven er altijd nog een paar kleine stipjes nagellak achter en dat wil je natuurlijk niet. Breng een beetje tandpasta op je alle nagels aan. Vervolgens borstel je de tandpasta goed in op je nagels met een nagelborsteltje. Daarna was je de tandpasta eraf met lauw warm water en weg zijn de kleine nagellak vlekjes.

Als je veel je nagels lakt zul op op ten duur zien dat je nagels geel kleuren of voor de rokers onder ons, ook dan kunnen je nagels op ten duur een gele gloed geven. Dat ziet er natuurlijk niet echt fris uit. Wat doe je hier tegen? Tandpasta it is! Je herhaald hetzelfde als hierboven, alleen laat je de tandpasta dan even inwerken. Gebruik hiervoor wel witte tandpasta. Tandpasta met diversen kleuren als blauw en rood kunnen erg prikken op open velletjes. Beware!

Photobucket

Elastiekje, waar ben je?
Hoe handig is dit? Hetzelfde als de bobbypins, elastiekjes ben ik ook áltijd kwijt! Nou moet ik er ook wel bij zeggend dat onze poezenbeesten ook dol zijn op elastiekjes ; ) Je doet je elastiekjes simpelweg om een -sleutelhanger-(?) heen. Zo raak je ze niet makkelijk kwijt en ook deze kun je weer meenemen in je tas zonder diep te hoeven graven. Deze -sleutelhangers- kun je vaak kopen bij winkels als Action of Wibra.

Heb jij nog een handig trucje die je wilt delen?