Doorgaan naar hoofdcontent

How to survive - Hét maandelijkse probleem

Photobucket

Dé maandelijkse periode, de meest rotte periode van de maand en de dagen lijken voorbij te kruipen. Het liefst kruip je ver onder de wol en kom je er pas weer onder vandaan zodra vervelende rode vlaggen weg zijn! We willen maar 1 ding, deze periode zo snel mogelijk voorbij laten gaan, maar dan wel zo fijn mogelijk.


Mijn allereerste periode, ik was 10 lentes jong en bezig in de paardenstallen. Opeens kreeg ik een giga buikpijn en ging naar de wc, oh gsus... what happend? Ik was zo happy, want de meiden uit mijn klas konden er al over praten en ik, ik kon alleen maar luisteren . Tot die dag! Ik weet nog precies hoe ik stond te stuiteren.... nu achteraf denk ik... waarom? Als ik een tijdmachine had............


Photobucket
Goed, hoe kom je die vervelende paar dagen nou goed door? 9 van de 10 keer krijgen de mannen overal de schuld van, tsja die hebben het toch ook makkelijk? Zij hebben geen maandelijkse krampen, hoeven geen kind uit te poepen en zo kunnen we er nog wel 10 opnoemen toch? 

Comfy kleding
Ik loop het liefst tijdens deze dagen in mijn jogging broek en het liefst nog een maatje groter dan mijn eigen maat zodat hij lekker lubbert en niet te strak zit. Een t-shirt van vriendlief en there you go, comfy all the way. Als je de deur uit moet voor school of werk, kies dan ook voor een wat makkelijkere broek, niet te strak en een wat wijder shirt of trui. 

Goodbye buikpijn
Die buikpijn maakt het het ergst! Een goede kruik doet wonderen. Ken je die oude kruiken die vroeger veel gebruikt werden? De metalen kruik, dé allerbeste! Er zijn tegenwoordig heel wat leuke kruiken in diversen printjes en vormen, maar de oude metalen kruik is toch nog steeds de allerbeste. I swear! Handdoek erom en liggen maar. Een pakje Ibuprofen is een must! Zorg dus dat je altijd een pakje op voorraad heb of zelf een paar in je handtas voor de zekerheid. What else do we have.... Tijgerbalsem! Ja, dat goedje wat je meestal op spieren smeert. Men neme een beetje tijgerbalsem en smeer je buik hier mee in. Probeer het maar, het helpt for sure tegen die ninja turtles! 


Photobucket
Snoepen snoepen snoepen
Dé periode brengt ook veel snoeperij met zich mee. Chocolade vooral, maar ook drop doet wonderen. Zorg dus altijd dat je hier op voorbereid bent. Je lichaam verlaat stoffen door de periode, maar heeft deze bepaalde stoffen ook weer nodig en snakt hiernaar. Daarom krijg je trek in bepaald snoepgoed als chocolade. Ben & Jerry's maken ook een hoop goed ; ) 

Een gewaarschuwd mens telt voor 2
Voor de mensen om je heen is het ook geen pretje als de periode zich weer heeft aangekondigd. Je bent chagrijnig, zeg maar gerust zwaar vlambaar en irriteert je vaak aan de kleinste dingen. Waarschuw de mensen om je heen dat je een beetje chagrijnig bent zodat zij hier rekening mee kunnen houden en niet voor een grote verassing staan na een grote snauw. 

Verstop de weegschaal
Ga NIET op de weegschaal staan tijdens je periode, don't do! Tijdens je periode ben je een stuk zwaarder dan normaal, ga je dan op die weegschaal staan krijg je een lichte paniek. Verstop de weegschaal of vraag iemand om hem te verstoppen. Je wilt immers niet nog meer je humeur naar beneden gooien, toch? Photobucket

Make-uppen
Hier heb je waarschijnlijk geen zin in. Niet téveel poespas in je gezicht. Met een beetje mascara en een goede BB cream kun jij al voor de dag komen. Helemaal geen zin in make-up? Ook goed, stay yourself!! Zelf heb ik helemaal geen behoefte aan make-up en blijf lekker au naturel.

Badderen als een baas
Badderen doet serieuze wonderen! Het stopt het vloeien en ook de buikpijn is even opzij gezet. Genieten met een lekker blok chocolade, een goed boek of leuk tijdschrift, een glas melk en een gezichtsmasker... voïla! Melk is net als ijs koud in je buik en zorgt er ook weer voor dat je buikpijn voor even je buik verlaat. Wat doe in bad? Kneipp Cacao. De heerlijke chocogeur in bad is een genot en alsof je je waant in de chocolade fabriek van Sjaakie!

You're ready to beat that f*cking period! 


Heb je zelf nog een gouden tip om die vervelende periode te verlsaan? 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.