Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Avène Skin Recovery Cream

 photo CIMG0290_zps00776166.jpg

Mijn huid is altijd al een groot drama geweest. In de periode dat begon met het gebruiken van make-up werd mijn huid steeds droger en droger. Daarbij is mijn huid ook erg gevoelig en probeer ik zo veel mogelijk producten waar alcohol in verwerkt zit te vermijden. Ik ontving alweer een poosje geleden de Eau Thermale Avène Skin Recovery Cream. Ik werd eigenlijk meteen enthousiast toen ik de informatie over dit product begon te lezen en met volle moed ben ik de cream gaan testen, een aantal weken lang. De tijd is aangebroken om jullie eindelijk te kunnen vertellen over mijn bevindingen met dit product.

 photo CIMG0290_zps072c2ae5.jpgWat is Avène precies voor merk? Avène is een frans dermo-cosmetisch merk en in Frankrijk dé nummer 1 huidverzorging voor de gevoelige huid. Nog nooit eerder is het een bepaald merk gelukt om steriele huidverzorging te introduceren. Avène is dan ook de allereerste die dit is gelukt. Het merk begint steeds populairder te worden in Nederland.

De Avène Skin Recovery Cream bevat geen conserveermiddel, geen parfum, parabenen en alcohol wat de cream extra aantrekkelijk maakt. Eindelijk een cream zonder té veel poes pas en waar denk ik de meeste vrouwen ontzettend blij van worden, alleen al door te kijken naar de ingrediënten.

Photobucket

Dan hebben we natuurlijk de tube. Op het eerste gezicht ziet de tube er normaal uit, maar zodra je de dop  open klikt zie je toch dat de tube anders is dan alle andere tubes waarin crème zit. Deze verpakking van Avène is uniek door de steriele sluiting onder de dop. Door deze verpakkingstechniek hoeven er geen conserveermiddelen te worden toegevoegd. Het product bevat alleen nog essentiële ingrediënten die goed zijn voor de huid.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De cream op mijn hand. 

Zal ik het nog leuker maken dan het al is? Er zit namelijk totaal geen geur aan. Het ruikt echt naar niets, wat natuurlijk wel al duidelijk was doordat er geen parfum in de cream verwerkt zit, maar dat het naar totaal niets zou ruiken had ik niet durven denken.

Photobucket

De cream uitgesmeerd op mijn hand

De cream is niet een erg dikke substantie waardoor hij makkelijk uitsmeert. Ik heb de cream een aantal weken getest en ik kan niet anders dan zeggen dat ik "mijn" perfecte cream heb gevonden die ook nog helemaal bij mijn huid past. De cream laat een dun laagje achter op mijn huid wat ik erg prettig vind. Na het aanbrengen voelt mijn huid ontzettend zacht aan. Voordat ik begon met de Avène cream te gebruiken was mijn huid droog en gevoelig. Na die weken van dag in dag uit testen is mijn huid zichtbaar veranderd. Ik kan zonder zorgen mijn make-up aanbrengen doordat mijn huid stukken rustiger is geworden.

Heb je een gevoelige huid, kun je niet tegen alle bestanddelen die in de meeste producten worden verwerkt dan is de Avène Skin Recovery Cream een aanrader. Het assortiment van Avène bestaat uit meerdere fijne producten. Kijk hiervoor op op de website van Avène.

De Skin Recovery Cream kost €18.49 voor een tube van 50ml. De producten Avène zijn verkrijgbaar bij Mediq Apotheek.

Heb jij al eens een product van Avène geprobeerd?