Doorgaan naar hoofdcontent

Action Duo Oogschaduw en Waterproof Eyeliner Pen

 photo PicMonkeyCollage576_zpsf6d95bac.jpg

Degene die mij al wat langer volgen weten inmiddels wel dat ik een zwak heb voor Action. Ik kom er dan ook minstens 1 keer in de week om te kijken of ze nog leuke hebbedingetjes hebben en ik blijf iedere dag de website controleren.(daar verschijnen iedere dag wel een aantal nieuwe producten) Natuurlijk spit ik altijd even in het schap tussen de make-up en deze keer kwam ik 2 nieuwe producten tegen, een waterproof eyeliner en en een duo oogschaduw potlood met puntenslijper. So let's see! photo CAM00038_zps013db6ea.jpg

Als eerste de duo oogschaduw potlood. De verpakking vind ik zoals ik beschreef bij de review van de BB cream een stuk leuker dan de witte verpakking. Dit straalt meer uit en ziet er niet zo cheap uit. Wat mij als eerste opvalt, de verschillende kleuren potloden hebben geen eigen nummer of naam. Ik koos voor de witte met grijs/zilveren kleur. Niet je kleur? Ze hebben ontzettend veel verschillende kleur combinaties. Gewoon even goed spitten in het schap.

 photo CAM00039_zps2bc21649.jpg

Dat klinkt veelbelovend toch? Deze tekst maakt mij in ieder geval extra nieuwsgierig naar het potlood en of de tekst natuurlijk ook écht klopt met mijn bevindingen.

 photo CAM00040_zps623608aa.jpg

Van de ingrediënten begin ik al vrolijk te worden. Castor oil is een wonderolie uit Jamaica. Spannend! Bees wax is natuurlijk bijenwas wat een veel gebruikt ingrediënt is in natuurlijke producten en zeep, hetzelfde geldt voor de Cacoa seed butter en dan hebben we nog de Carnauba wax. Deze wax is ook een ingrediënt die we vaak zien in cosmetica als lippenstift, oogschaduw en andere make-up producten. Ook prima dus. Dan Cetyl alcohol, dit is een product gemaakt uit plantaardige oliën. De ingrediënten lijst is dus niet echt schokkend.


 photo CAM00052_zpsd7d9ae4e.jpg


 photo CAM00053_zps1b645081.jpg

Verder met het potlood. Hij ziet er wat mij betreft prima uit , geen op of aanmerkingen. De witte kant ruikt ietwat zurig, waar het vandaan komt? Misschien net een minkukel, haha. Toen ik de punt van het witte potlood zag dacht ik eigenlijk meteen aan "Highlighter". De kleur is er perfect voor.

 photo CAM00054_zpsfedeb3fc.jpg

Oh jee, wat een baal momentje :-( Totaal niet wat ik ervan had verwacht. Ik moest ontzettend hard drukken om iets tevoorschijn te toveren en daar zijn we bij het tweede baal momentje, de punt. Deze is zo creamy dat als je te hard drukt de punt van de potlood helemaal misvormd. Not nice! Hoe lossen we dat op? Probeer met een aansteker de potlood door het vlammetje te halen. In ieder geval klopt de tekst op de achterkant niet erg, behalve de creamy textuur. Daar is geen woord over gelogen, maar de rest als een perfecte dekking en te gebruiken als een basis voor poederoogschaduw, tsja dat gaat er bij mij niet in. Wel kun je de witte kant prima gebruiken voor een lichte highlighter op je wenkbrauw bot en het cupido boogje van je lippen.

 photo CAM00048_zpsfc73ba77.jpg

 photo CAM00049_zps8aabcbcc.jpg

De grijze kant van het potlood ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit, behalve natuurlijk de kleur. Deze kant ruikt een stuk aangenamer. Voor je denkt, waarom ruik je aan een potlood? It's me, haha. Als ik het op mijn smoeltje smeer met het natuurlijk wel prettig ruiken.

 photo CAM00050_zps7b989f7a.jpg

Oehlala, deze pigment is much better dan de witte kant. Hét creamy effect en goede pigmentatie maken deze kant een prettig potlood. Je hoeft te punt niet te verpletteren en glijd door de structuur makkelijk over je huid. Best vreemd toch, dat deze kan van het potlood wel zijn werk doet en de witte kleur totaal niet?

 photo CAM00051_zps77ea2bd9.jpg

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan de producten van Action, ze hebben bijna allemaal een puntenslijper. Ik raak normale puntenslijpers altijd kwijt, dan vind ik dit een ideale oplossing. Je moet wel de puntenslijper goed op het potlood drukken anders ben je hem alsnog kwijt, haha.

Al met al ben ik meer te spreken over de grijze kant, maar agh een echte miskoop zou ik het niet willen noemen als je naar de prijs kijkt ;-)

De duo oogschaduw potlood is te koop bij Action voor € 0,75

 photo CAM00037_zpscad9ea3d.jpg

zoals altijd bewaar ik het leukste voor het laatst, want my oh my wat ben ik blij met deze waterproof eyeliner pen. Like above, weer dezelfde leuke verpakking. Niets op aan te merken.

 photo CAM00041_zps7f33f272.jpg

 photo CAM00042_zps96c0e2c1.jpg

Als je naar de ingrediënten lijst kijkt zie ik eigenlijk geen verschil met de ingrediënten van de duo oogschaduw potlood. Ook deze ingrediënten spreken mij aan aangezien je toch met de pen in nauwe aanraking komt met je ogen.

 photo CAM00043_zps1ee5c41f.jpg

De pen behuizing, eerlijk is eerlijk, ik vind hem lovely. Hij ziet er totaal niet cheap uit door de zwart met gouden accenten. De behuizing is afgewerkt met een zwart glanzend platsic, hij houdt daarom ook nog eens fijn vast. Op de pen vind je ook het kleur nummer. Ik heb gekozen voor 001 black, maar je hebt ook nog een aantal andere kleuren.

 photo CAM00044_zps46e1aa61.jpg

De pen heeft een draai mechanisme waardoor je de punt dus niet hoeft te slijpen, maar gewoon omhoog draait. Een dikke hoera voor dat! Makkelijk ook voor onderweg en het draai mechanisme is ook nog eens soepel. Je draait zeg maar de onderkant van de behuizing en eyeliner komt naar boven.


 photo CAM00045_zps4c1ddad6.jpg


 photo CAM00046_zps493865dd.jpg

Halleluja voor de pigmentatie voor deze eyeliner! Zonder al te hard te hoeven drukken verschijnt er al een mooie zwarte lijn. Op de verpakking stond dat de eyeliner een crémige  textuur zou hebben. Helaas, heb ik die textuur niet ontdekt. In ieder geval niet zoals de oogschaduw potlood.

 photo CAM00047_zpsaa5f6ebf.jpg

De eyeliner is ook perfect uit te vegen voor bijvoorbeeld een zwarte smokey look. Dan het verlossende woord? Issie waterproof? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar écht 100% waterproof is hij niet. Ik zou er bijvoorbeeld niet mee gaan zwemmen. Als je de eyeliner met je vinger van je hand af kan vegen is hij niet waterproof zoals beloofd, maar hey de prijs is ook niet om een boek over te schrijven dus eigenlijk is het toch nog een lachertje om deze eyeliner pen aan te schaffen. Ik vind hem verder in gebruik erg fijn en hij is ook prettig voor het aanbrengen van een winged eyeliner.

De eyeliner pen met draai mechanisme is verkrijgbaar bij Action voor € 0.59


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.