Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Trend - Velvet blazers

Photobucket

Wie had ooit gedacht dat niet alleen de grootste playboy, Hugh Hefner met een velvet jas zou lopen, maar ook wij? Deze meneer zal vast en zeker nu iets anders moeten verzinnen want hij is niet meer de enigste die dit hippe kledingstuk draagt. Of hij dan meteen een trendsetter is. Don't think so! Velvet blazers en jasjes zijn hotter dan ooit.


Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik ooit eens zelf een broek heb gemaakt van velvet stof. Ik zat vroeger namelijk op naailes, jaja ladies ik wilde een heuse kleding ontwerpster worden, maar omdat ik de ballen niet begreep van die vreemde naaimachines was het voor mij gauw gedaan met deze lessen. Een normale naaimachine daar begrijp ik heus wel iets van, maar die vreemde dingen die daar stonden... pff! Maar goed, de velvet broek dus. Het werd een broek met gigantische wijden pijpen, maar omdat de stof zo vreemd viel leek het wel een vuilniszak om mijn benen gewikkeld. Geen succes dus! Nu, jaren later is de trend weer helemaal opgestaan. Hoewel ze nog niet erg veel te vinden zijn in webwinkels heb ik toch een paar leuke exemplaren gevonden waar je dit seizoen zeker in gezien mag worden. Sex and the city girl Sarah Jessica Parker en modemeisje Nicole Richie laten de velvet blazer niet voor wat het is!


Photobucket


Foto's boven v.l.n.r
Velvet Tux Blazer via Asos € 83.34
MangoVelvet Tux Jacket via Asos € 97.22

Foto's beneden v.l.n.r
Vero Moda Kasabien Blazer via Zalando € 49.95
Sof Jacket Aubergine via Modemusthaves € 59.95

Hugh, eat your heart out!