Etos Colour Adapt Foundation nr 001

 photo 02112012018_zpsa7c2d4f3.jpg

Bij het lezen van bijgesloten persbericht dacht ik eigenlijk meteen, een nieuw soort BB Cream, ja maar dan anders en nog budget ook. De Etos Colour Adapt Foundation in kleur nr 001. Inmiddels ligt de foundation al in de schappen bij ieder Etos Filiaal, maar ik vertel je graag meer over dit product.
Photobucket

BB Cream is niet meer weg te denken uit de schappen en daar spelen diversen bedrijven goed op in. Zo ook Etos die zijn geheel eigen variant op de markt heeft gebracht. Een foundation die perfect samen smelt met je huid. Ideaal, want persoonlijk vind ik het een drama om een goed dekkende en bij mijn huid passende foundation te vinden. Dit probleem zul je vast herkennen?! Blij verrast was ik met de nieuwste foundation van Etos.

PhotobucketPhotobucket

De foundation zit in een langwerpige tube, vergelijkbaar met de tubes haarkleuring die je vind in de kartonnen doosjes. De gehele verpakking heeft een zilveren gloed wat al meteen een chique uitstraling geeft. De foundation komt uit de tube door een spuit flacon aan de bovenkant van de verpakking (foto hierboven). Zelf vind ik dit het fijnste werken. Ja, doe mij altijd maar een spuit flacon in plaats van een knijp flacon! Het duurt de eerste keer even voordat je uiteindelijk in contact komt met de foundation. Denk niet meteen dat je spuitje kapot is ;-)

Photobucket

Je hebt maar een klein beetje nodig. Op de foto hierboven zie je hoeveel ik gebruik voor mijn gezicht. Een mini beetje dus. Ik breng de foundation aan met een gewone foundation kwast en daarna zachtjes eroverheen met een grote poederkwast. Ook heb ik het geprobeerd met mijn vingers, maar dit was geen succes. Doordat de structuur van de foundation wat stroef is kun je daarom heb beste het werk over laten aan de kwast. De geur van de foundation is bijna niet te ruiken, wat ik erg fijn vind. Er komt een lichte geur vrij, maar niet onaangenaam.

Photobucket

Op de foto hierboven is het niet erg goed te zien, maar als je goed kijkt zie je toch een kleine dekking. Ik kreeg het resultaat helaas niet beter op de foto. De dekking die de foundation met zich meedraagt is niet onwijs, maar goed genoeg voor een klein laagjes zodat de grote en groffe oneffenhden uit je gezicht zijn. Ik gebruik de foundation in combinatie met een normaal dekkende foundation en dan werkt hij (voor mij) het beste. Als je zelf al een egale huid hebt en je zoekt maar een beetje dekking dan is de Etos Colour Adapt zeker een aanrader en anders gebruik je hem net als mij in combinatie met je normale foundation voor een geweldige dekking.

Etos Colour Adapt Foundation is verkrijgbaar in 4 verschillende tinten voor de prijs van € 5,99.