Doorgaan naar hoofdcontent

Diy - Aan de slag met een spuitbus verf

Ik geef toe, ik hou van Do it yourself! Veel doe ik het niet, maar mijn latopje staat wel helemaal vol met foto's van dingen die ik zelf nog wil gaan maken. Omdat ik niet meer thuis woon kun je hele eigen draai geven aan je inrichting en daarbij zijn dingen die je zelf kunt maken onwijs handig. Ik zocht een paar leuke diy's uit op internet waar je meteen mee aan kunt beginnen. 

Photobucket

Alles wat je nodig hebt voor deze diy's zijn een paar leuke kleuren spuitbussen met verf en een paar oude troepjes die je eigenlijk niet meer ziet staan en klaar zijn om naar de kringloop te brengen. De foto hierboven vind ik erg leuk. Op de foto zie je dat de speelgoed dieren een kaarsen houdertje in hun rug hebben die ook in dezelfde kleru gespoten zijn. Dit zijn de houdertjes van kaarsje die je normaal gesproken op een taart prikt. Deze kun je natuurlijk weg laten. Alleen de gekleurde speelgoed dieren zien er al leuk uit en de gouden kleur geeft een luxe effect.

Photobucket

Je hebt vast wel ergens een paar oude kandelaars staan die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken of anders heeft de kringloop winkel bij jou in de buurt vast nog wel een paar exemplaren staan waar je je op uit kan leven. Deze koop je dus ook voor een prikkie. Voor je aan de slag gaat met de kandelaren kun je ze het beste eerst ontvetten met terpentine zodat de verflaag beter hecht.

Photobucket

Schelpen, wie heeft ze niet gezocht! Nog niet zo lang geleden heb ik een doosje weggegooid met oude schelpen, maar toen ik dit plaatje voorbij zag komen kreeg ik meteen spijt. Zo een simpel idee en wat een gaaf effect! Eigenlijk spreek het voor zich! Was wel eerst de schelpen goed af zodat je geen rare zandkorrel effect krijgt.

Photobucket

Een eigen bedrijf? Dan heb je ook vast visitekaartjes. Gauw ben je uitgekeken op je gemaakte visitekaartjes en ze verdienen een flinke op pimp beurt. Wat dacht je van bovenstaande visitekaartjes en de kleuren die in elkaar overlopen? Ja, geduld is een vereiste! Probeer het niet meteen op al je visitekaartjes, want mocht het nou mislukken kun je al je visitekaartjes zo in de prullenbak kieperen.

Photobucket

Of wat dacht je van een oude lamp waarvan de originele verf bijna niet meer te zien is? Heb je nou geen oude kroonluchter? Kijk eens op Marktplaats of ook weer bij de kringloop winkel. Daar kun je ze vaak voor een klein prijsje vandaan plukken en wat is nou leuker dan een kroonluchter helemaal naar je eigen smaak? Het is wel even een flink klusje, maar dan heb je ook wat!

Photobucket

Bijna iedereen heeft wel een paar oude fotolijstjes in haar bezit. Helemaal klaar met die bruine frames? Dan is een bus spuitverf de perfecte oplossing. Je kunt eventueel na het verven van de fotolijstjes ze zachtjes afschuren voor een nog leuker effect.

Photobucket Photobucket

Deurmatten die je kunt kopen in de winkel zijn vaak zwart, groen of hebben een roestkleur, don't like! Dat kan anders! Met een bus spuitverf kom je een heel eind om je deurmat om te toveren naar de kleur die jij het mooiste vind en eerlijk? Ik vind het onwijs gaaf staan!

Wat je ook kunt doen, pak een mand en speur het huis af naar oude rommeltjes die eigenlijk niet meer gebruikt worden, denk hierbij aan oude beeldjes, vaasjes, barbiepoppen -ja, ook die zijn super leuk om in 1 kleur te spuiten- of misschien heb je wel een oude camera van een paar jaar geleden die nog werkte met een fotorolletje. Wat een leuk effect geeft dat? Zo kun je volgens mij eindeloos door blijven spuiten. Op Pinterest vind je ongelooflijk veel leuke idee├źn voor het overspuiten van oude spullen waar je eigenlijk zelf nooit aan zou hebben gedacht.

Happy Diy'ing!


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.