Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Diy - Aan de slag met een spuitbus verf

Ik geef toe, ik hou van Do it yourself! Veel doe ik het niet, maar mijn latopje staat wel helemaal vol met foto's van dingen die ik zelf nog wil gaan maken. Omdat ik niet meer thuis woon kun je hele eigen draai geven aan je inrichting en daarbij zijn dingen die je zelf kunt maken onwijs handig. Ik zocht een paar leuke diy's uit op internet waar je meteen mee aan kunt beginnen. 

Photobucket

Alles wat je nodig hebt voor deze diy's zijn een paar leuke kleuren spuitbussen met verf en een paar oude troepjes die je eigenlijk niet meer ziet staan en klaar zijn om naar de kringloop te brengen. De foto hierboven vind ik erg leuk. Op de foto zie je dat de speelgoed dieren een kaarsen houdertje in hun rug hebben die ook in dezelfde kleru gespoten zijn. Dit zijn de houdertjes van kaarsje die je normaal gesproken op een taart prikt. Deze kun je natuurlijk weg laten. Alleen de gekleurde speelgoed dieren zien er al leuk uit en de gouden kleur geeft een luxe effect.

Photobucket

Je hebt vast wel ergens een paar oude kandelaars staan die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken of anders heeft de kringloop winkel bij jou in de buurt vast nog wel een paar exemplaren staan waar je je op uit kan leven. Deze koop je dus ook voor een prikkie. Voor je aan de slag gaat met de kandelaren kun je ze het beste eerst ontvetten met terpentine zodat de verflaag beter hecht.

Photobucket

Schelpen, wie heeft ze niet gezocht! Nog niet zo lang geleden heb ik een doosje weggegooid met oude schelpen, maar toen ik dit plaatje voorbij zag komen kreeg ik meteen spijt. Zo een simpel idee en wat een gaaf effect! Eigenlijk spreek het voor zich! Was wel eerst de schelpen goed af zodat je geen rare zandkorrel effect krijgt.

Photobucket

Een eigen bedrijf? Dan heb je ook vast visitekaartjes. Gauw ben je uitgekeken op je gemaakte visitekaartjes en ze verdienen een flinke op pimp beurt. Wat dacht je van bovenstaande visitekaartjes en de kleuren die in elkaar overlopen? Ja, geduld is een vereiste! Probeer het niet meteen op al je visitekaartjes, want mocht het nou mislukken kun je al je visitekaartjes zo in de prullenbak kieperen.

Photobucket

Of wat dacht je van een oude lamp waarvan de originele verf bijna niet meer te zien is? Heb je nou geen oude kroonluchter? Kijk eens op Marktplaats of ook weer bij de kringloop winkel. Daar kun je ze vaak voor een klein prijsje vandaan plukken en wat is nou leuker dan een kroonluchter helemaal naar je eigen smaak? Het is wel even een flink klusje, maar dan heb je ook wat!

Photobucket

Bijna iedereen heeft wel een paar oude fotolijstjes in haar bezit. Helemaal klaar met die bruine frames? Dan is een bus spuitverf de perfecte oplossing. Je kunt eventueel na het verven van de fotolijstjes ze zachtjes afschuren voor een nog leuker effect.

Photobucket Photobucket

Deurmatten die je kunt kopen in de winkel zijn vaak zwart, groen of hebben een roestkleur, don't like! Dat kan anders! Met een bus spuitverf kom je een heel eind om je deurmat om te toveren naar de kleur die jij het mooiste vind en eerlijk? Ik vind het onwijs gaaf staan!

Wat je ook kunt doen, pak een mand en speur het huis af naar oude rommeltjes die eigenlijk niet meer gebruikt worden, denk hierbij aan oude beeldjes, vaasjes, barbiepoppen -ja, ook die zijn super leuk om in 1 kleur te spuiten- of misschien heb je wel een oude camera van een paar jaar geleden die nog werkte met een fotorolletje. Wat een leuk effect geeft dat? Zo kun je volgens mij eindeloos door blijven spuiten. Op Pinterest vind je ongelooflijk veel leuke ideeën voor het overspuiten van oude spullen waar je eigenlijk zelf nooit aan zou hebben gedacht.

Happy Diy'ing!