Trend - Houten Zonnebril

Photobucket

Afgelopen weken zijn ze veel gespot op het strand en op allerlei festival door het land: Houten zonnebrillen. Deze hippe zonnebrillen zijn niet gemaakt van plastic of metaal zoals de meeste zonnebrillen, maar van hout. De trend is over komen waaien vanuit Amerika waar de houten zonnebril in de kust gebieden al een aantal maanden het meest gewilde zomer accessoire is! Maar waarom zou je een houten zonnebril kopen?
Hieronder staan vier redenen:

 1. Hip montuur Het model van de zonnebril is die van de ‘Wayfarer’. Dit model is in de jaren vijftig ontworpen door Ray Ban en is in de loop der jaren altijd populair gebleven. Mede door de films waarin dit model voor komt zoals ‘The Blues Brothers’ en ‘Men in Black’. Een aantal jaar geleden is het patent voor het originele ontwerp afgelopen zodat iedereen dit ontwerp mag gebruiken. Daar maken veel fabrikanten gebruik van, zo ook de makers van houten zonnebrillen.

 2. Natuurlijk product Een houten zonnebril is een stuk natuurlijker dan een plastic of metalen montuur op je neus. Het materiaal is zachter en er zijn maar weinig mensen allergisch voor hout waardoor deze bril door iedereen gedragen kan worden. Hoewel het kappen van bomen een serieus wereldprobleem is kan je voor de natuur nog altijd beter een houten zonnebril dragen dan een metalen of een plasticmontuur.

 3. Geen massaproductie Omdat hout een speciaal materiaal is wat erg gevoelig is worden de meeste houten zonnebrillen (in ieder geval de kwaliteit merken) met de hand op maat gesneden, geschuurd en afgewerkt. Hierdoor blijft elke bril uniek. In elke bril wordt door de makers evenveel positieve energie en liefde gestoken en dat voel je als je zo’n bril op je neus hebt.

 4. Levensduur Houten zonnebrillen gaan gemakkelijk tientallen jaren mee. Het vakwerk zie je terug in de levensduur van de zonnebril. Doordat het een bewerkt natuurproduct is kan het tegen een stootje en gaan ze gemiddeld langer mee dan een ‘normale’ zonnebril

 Wil je toch een ‘normale’ zonnebril kopen? Kijk dan eens op Zalando.nl, daar hebben ze een uitgebreid aanbod aan zonnebrillen.

(Door: Lotte)