Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Trend - Houten Zonnebril

Photobucket

Afgelopen weken zijn ze veel gespot op het strand en op allerlei festival door het land: Houten zonnebrillen. Deze hippe zonnebrillen zijn niet gemaakt van plastic of metaal zoals de meeste zonnebrillen, maar van hout. De trend is over komen waaien vanuit Amerika waar de houten zonnebril in de kust gebieden al een aantal maanden het meest gewilde zomer accessoire is! Maar waarom zou je een houten zonnebril kopen?
Hieronder staan vier redenen:

 1. Hip montuur Het model van de zonnebril is die van de ‘Wayfarer’. Dit model is in de jaren vijftig ontworpen door Ray Ban en is in de loop der jaren altijd populair gebleven. Mede door de films waarin dit model voor komt zoals ‘The Blues Brothers’ en ‘Men in Black’. Een aantal jaar geleden is het patent voor het originele ontwerp afgelopen zodat iedereen dit ontwerp mag gebruiken. Daar maken veel fabrikanten gebruik van, zo ook de makers van houten zonnebrillen.

 2. Natuurlijk product Een houten zonnebril is een stuk natuurlijker dan een plastic of metalen montuur op je neus. Het materiaal is zachter en er zijn maar weinig mensen allergisch voor hout waardoor deze bril door iedereen gedragen kan worden. Hoewel het kappen van bomen een serieus wereldprobleem is kan je voor de natuur nog altijd beter een houten zonnebril dragen dan een metalen of een plasticmontuur.

 3. Geen massaproductie Omdat hout een speciaal materiaal is wat erg gevoelig is worden de meeste houten zonnebrillen (in ieder geval de kwaliteit merken) met de hand op maat gesneden, geschuurd en afgewerkt. Hierdoor blijft elke bril uniek. In elke bril wordt door de makers evenveel positieve energie en liefde gestoken en dat voel je als je zo’n bril op je neus hebt.

 4. Levensduur Houten zonnebrillen gaan gemakkelijk tientallen jaren mee. Het vakwerk zie je terug in de levensduur van de zonnebril. Doordat het een bewerkt natuurproduct is kan het tegen een stootje en gaan ze gemiddeld langer mee dan een ‘normale’ zonnebril

 Wil je toch een ‘normale’ zonnebril kopen? Kijk dan eens op Zalando.nl, daar hebben ze een uitgebreid aanbod aan zonnebrillen.

(Door: Lotte)