Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Trend - Houten Zonnebril

Photobucket

Afgelopen weken zijn ze veel gespot op het strand en op allerlei festival door het land: Houten zonnebrillen. Deze hippe zonnebrillen zijn niet gemaakt van plastic of metaal zoals de meeste zonnebrillen, maar van hout. De trend is over komen waaien vanuit Amerika waar de houten zonnebril in de kust gebieden al een aantal maanden het meest gewilde zomer accessoire is! Maar waarom zou je een houten zonnebril kopen?
Hieronder staan vier redenen:

 1. Hip montuur Het model van de zonnebril is die van de ‘Wayfarer’. Dit model is in de jaren vijftig ontworpen door Ray Ban en is in de loop der jaren altijd populair gebleven. Mede door de films waarin dit model voor komt zoals ‘The Blues Brothers’ en ‘Men in Black’. Een aantal jaar geleden is het patent voor het originele ontwerp afgelopen zodat iedereen dit ontwerp mag gebruiken. Daar maken veel fabrikanten gebruik van, zo ook de makers van houten zonnebrillen.

 2. Natuurlijk product Een houten zonnebril is een stuk natuurlijker dan een plastic of metalen montuur op je neus. Het materiaal is zachter en er zijn maar weinig mensen allergisch voor hout waardoor deze bril door iedereen gedragen kan worden. Hoewel het kappen van bomen een serieus wereldprobleem is kan je voor de natuur nog altijd beter een houten zonnebril dragen dan een metalen of een plasticmontuur.

 3. Geen massaproductie Omdat hout een speciaal materiaal is wat erg gevoelig is worden de meeste houten zonnebrillen (in ieder geval de kwaliteit merken) met de hand op maat gesneden, geschuurd en afgewerkt. Hierdoor blijft elke bril uniek. In elke bril wordt door de makers evenveel positieve energie en liefde gestoken en dat voel je als je zo’n bril op je neus hebt.

 4. Levensduur Houten zonnebrillen gaan gemakkelijk tientallen jaren mee. Het vakwerk zie je terug in de levensduur van de zonnebril. Doordat het een bewerkt natuurproduct is kan het tegen een stootje en gaan ze gemiddeld langer mee dan een ‘normale’ zonnebril

 Wil je toch een ‘normale’ zonnebril kopen? Kijk dan eens op Zalando.nl, daar hebben ze een uitgebreid aanbod aan zonnebrillen.

(Door: Lotte)