Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

How-to - Toetsenbord schoonmaken met post-its

Photobucket

Toetsenborden lijken allemaal zo leuk totdat je weer wat er zich onder en op de toetsten afspeelt dan heb je er gauw genoeg van ;-) Hij mag er dan misschien op het eerste oog schoon uitzien maar niets is minder waar. Wist je bijvoorbeeld dat een toetsenbord meer bacteriën heeft dan een gemiddelde wc-bril? Oh my gawd, that's desgasting!

Is jou toetsenbord ook aan een opknapbeurtje toe? Ik laat je zien hoe heel simpel en snel tussen de toetsen van je toetsenbord kan schoonmaken met een paar post-its. Een tijdje geleden kwam ik daarvan een plaatje tegen, vraag me niet waar ook alweer en besloot zelf aan de slag te gaan met de papiertjes, maar gosh wat een troep komt eronder vandaan! Ik wist niet dat daar zoveel mensen woonde. Ik heb een los toetsenbord aan mijn laptop gekoppeld maar je kunt natuurlijk ook de toetsen van je laptop hiermee schoonmaken.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Foto 1 - Je hebt nodig een vies toetsenbord - dóh - en post-its met een plak randje

Foto 2  - Trek één post-it van het blokje af

Foto 3 - Zet deze met de plakrand naar onder en schuif hem van links naar rechts (of van rechts naar links, what you want) Je kunt dus een paar keer een nieuwe post-it pakken omdat het je nog zal verbazen wat voor rotzooi er uit je toetsenbord komt.

Foto 4 - Die spreekt voor zich denk ik?! Haartjes, rommel, viezigheid blégh!

Snel weggooien die handel en schoon is het tussen je toetsen. Je kunt nu in ieder geval weer met een gerust hart een eind in de ruimte typen!