Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Must know: Haar weetjes

PhotobucketLang haar, kort haar het maakt niet uit, haar is erg belangrijk voor iedereen. Je wast je haar, je kamt je haar, zorgt dat je haar leuk zit maar wat is haar eigenlijk? Weet jij bijvoorbeeld hoeveel cm je haar per maand groeit of hoeveel haren je per dag verliest?  Vandaag zet ik een aantal haar weetjes op een rij die je nog niet wist!


Wist je dat....

...haar het snelstgroeiende weefsel is is het lichaam?
... 90% van de hoofdharen groeien en de andere 10% rusten?

Photobucket

...Vrouwen haar langzamer groeit dan mannen haar?
... De levensduur van een haar gemiddeld 3 tot 7 jaar is?

... Je ongeveer 100 haren per dag verliest?
... Je haar zo sterk is als een ijzerdraadje?


Photobucket

... Er gemiddeld 100.000 haren op je hoofd zitten?
... Je haar per jaar gemiddeld 12cm groeit?
... Je haar sneller groeit bij warm weer?

... Knippen geen invloed heeft op de groei van je haar?
... Je haar groeit als je slaapt?
... Haar wordt gemaakt van Keratine?

... De dikte van je haar wordt bepaald door je genen?
... Regelmatig kammen van je haar goed is voor de bloedsomloop van je hoofdhuid?
... We ongeveer hetzelfde aantal haarzakjes hebben als een chimpansee?


Photobucket


Beeld: weheartit.com