Dit zijn de tips voor een glow skin

Ik ben inmiddels een oudje aan het worden, 30 something. Ouder worden is an sich niet zo een probleem maar de huid drama die daarbij komt kijken. Nu ik de 30 ben gepasseerd besef ik mij maar al te goed hoe intens belangrijk een goede huidverzorging is. Je huid is je huisje waar je lang mee moet doen, take care of it! Ik begon wat laat met het ontdekken van gezichtsverzorging. Maar je bent nooit te laat.  Wanneer je mij dit een paar jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Denk ik. Skincare deed mij niet zoveel. Ik waste mijn gezicht met zeep, geen poespas met speciale middeltjes die vriendelijk zijn voor je huid, maar gewoon zeep. Tsja meer kon ik er ook niet van maken. Dag en nacht crème? Dat vond ik iets voor oudere mensen. Ik was nog niet zo oud dus dat heb ik helemaal niet nodig. Maar boy oh boy wat heb ik mijzelf vergist in deze materie van mijn brein...... Het verzorgen van je huid is zo zo zo intens belangrijk. Het kost je wat tijd om uit te vogelen hoe je dit het beste

Must know: Haar weetjes

PhotobucketLang haar, kort haar het maakt niet uit, haar is erg belangrijk voor iedereen. Je wast je haar, je kamt je haar, zorgt dat je haar leuk zit maar wat is haar eigenlijk? Weet jij bijvoorbeeld hoeveel cm je haar per maand groeit of hoeveel haren je per dag verliest?  Vandaag zet ik een aantal haar weetjes op een rij die je nog niet wist!


Wist je dat....

...haar het snelstgroeiende weefsel is is het lichaam?
... 90% van de hoofdharen groeien en de andere 10% rusten?

Photobucket

...Vrouwen haar langzamer groeit dan mannen haar?
... De levensduur van een haar gemiddeld 3 tot 7 jaar is?

... Je ongeveer 100 haren per dag verliest?
... Je haar zo sterk is als een ijzerdraadje?


Photobucket

... Er gemiddeld 100.000 haren op je hoofd zitten?
... Je haar per jaar gemiddeld 12cm groeit?
... Je haar sneller groeit bij warm weer?

... Knippen geen invloed heeft op de groei van je haar?
... Je haar groeit als je slaapt?
... Haar wordt gemaakt van Keratine?

... De dikte van je haar wordt bepaald door je genen?
... Regelmatig kammen van je haar goed is voor de bloedsomloop van je hoofdhuid?
... We ongeveer hetzelfde aantal haarzakjes hebben als een chimpansee?


Photobucket


Beeld: weheartit.com