Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Spiraal suiker koekjes



Ik denk dat wij het allemaal leuk vinden om een keer iets lekkers te bakken zoals koekjes, maar dan geen normale saaie zandkoekjes in verschillende vormpjes maar iets totaal anders. Ik snuffel vaak op internet rond naar lekkere recepten voor het maken van koekjes. Deze keer viel mijn oog op Spiraal suiker koekjes van Pip & Ebby. Ze zien er onwijs leuk en vrolijk uit! 
Het gehele recept in het engels kun je hier lezen.

Meng onderstaande ingrediënten in een keukenmachine:
- 2 kopjes bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 2/3 kopje poedersuiker
- 1/4 kopje kristalsuiker
Meng dit alles in de keukenmachine tot 1 geheel.

Voeg 1 pakje ongezouten boter van 250g toe aan het mengsel ( Deze moeten koud en in blokjes gesneden worden) Meng dit weer tot 1 geheel. Voeg hiernaar 1 theelepel vanille extract toe en meng dit het mengsel zich als een bal vormt. Verdeel het deed in 2 delen en doe 1 deel weer terug in de keukenmachine.

Hierbij voeg je nog aan toe:
- 1/2 theelepel amandelextract
- 1 tube gel kleurstof (kleur naar keuze)
- 2 eetlepels bloem
Meng dit tot alles goed is opgenomen in het deeg.


Rol elke helft van het deeg uit op bakpapier met een grote van een A4 papiertje. Plaats ze op een bakplaat en laat ze 2 uur in de koelkast stevig worden. Tijdens het wachten kun je alvast 1 kop gekleurde spikkels in een ondiepe rechthoekige schaal gieten.

Haal het deeg uit de koelkast en trek het bakpapier van iedere
helft van het deeg. Leg de delen deeg precies over elkaar
heen. Snij langs de randen met een scherp mes zodat het
deeg recht met elkaar is.

Begin met het oprollen van het deeg, doe dit voorzichtig en
rustig zodat er geen luchtbellen in het deeg komen.
Rol het deeg tot een lange rol en doop deze in de bak
met gekleurde spikkels. Voorzichtig rollen en zorg dat
de rol compleet bedekt is met gekleurde spikkels.




Wikkels de rol in folie en plaats deze in de koelkast voor
minimaal 4 uur, dan pas is de rol hard genoeg om
gesneden te kunnen worden. 


Verwarm de over voor op 160 graden.
Snijd de koekjes in schijfjes en plaats deze op een bakplaat
die geheel bedekt is met bakpapier. Laat de koekjes bakken
voor ongeveer 15 tot 17 minuten of tot ze niet meer glanzen.



Eet smakelijk!