Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Do it yourself: Gebleekt spijkerjasje

Dé trend van het moment, gebleekte kleding! Je kunt de gebleekte kledingstukken kant en klaar in kledingzaken kopen maar waarom zou je duur doen als het ook goedkoop kan? Bij een aantal fashion bloggers zag ik erg leuke creaties voorbij komen die zij ook zelf in elkaar hadden geknutseld en daarom besloot ik zelf ook aan de slag te gaan met een iets ouder spijkerjasje waarvan de kleuren al wat waren weggevaagd.Je hebt nodig: Een oud kledingstuk, ik heb een spijkerjasje gebruikt maar je kunt dit natuurlijk ook een broek, blouse of een shortje hiervoor gebruiken. Verder heb je bleek nodig, een emmer met lauw water en niet vergeten, handschoenen! Ik heb ze er niet bij gezet op de foto maar ze zijn wel een must als je met bleek gaat werken. 

Je vult de emmer met een klein beetje lauw water en stopt je kledingstuk in de emmer. Het maakt niet uit als het kledingstuk nog boven het water uitkomt, dit komt straks goed als je de bleek erbij gooit.

Giet de gehele fles bleek leeg in de emmer water. KIJK UIT VOOR JE HANDEN EN KLEDING!

Vervolgens dompel je het kledingstuk naar onder met de lege fles bleek zodat het bleek door het hele water vermengd is. Laat het kledingstuk maximaal 2 uur in de emmer met bleek zitten. Let op dat je dit niet langer duurt want de bleek vreet je kleding op met als gevolg dat er niks van je kledingstuk over blijft. Als je denkt dat je aan een half uurtje genoeg hebt voor het resultaat wat je wilt hebben is dat ook oké. 

Trek je handschoenen weer aan en giet de emmer leeg, haal vervolgens het kledingstuk uit de emmer en wring deze zoveel mogelijk uit. Hang het kledingstuk aan een waslijn. Ik heb hem buiten aan de waslijn gehangen midden in de zon zodat het jasje nog iets lichter zou worden als hij zou opdrogen. 


Als je jasje goed is gedroogd kun je hem in de wasmachine een rondje laten draaien ( alleen het bleek kledingstuk in de wasmachine). Je hoeft hiervoor niet een lang programma te kiezen. Ik heb het jasje gewassen met wasmiddel en wasverzachter ong. een half uurtje. Als het kledingstuk uit de wasmachine komt kun je weer opnieuw aan de waslijn hangen en laten drogen. 

Het eindresultaat! Hier en daar heeft het jasje wat wittere vlekken maar dit vind ik persoonlijk een erg leuk effect. 

één mouw heeft nog wat donkere plekken maar juist omdat het jasje niet helemaal 1 kleur is vind ik dit resultaat meer dan geslaagd. Van het gehele jasje vind je binnenkort een outfit online op SWIL. Kom dus zeker nog een keertje terug de outfit te bekijken.