Doorgaan naar hoofdcontent

Do it yourself: Gebleekt spijkerjasje

Dé trend van het moment, gebleekte kleding! Je kunt de gebleekte kledingstukken kant en klaar in kledingzaken kopen maar waarom zou je duur doen als het ook goedkoop kan? Bij een aantal fashion bloggers zag ik erg leuke creaties voorbij komen die zij ook zelf in elkaar hadden geknutseld en daarom besloot ik zelf ook aan de slag te gaan met een iets ouder spijkerjasje waarvan de kleuren al wat waren weggevaagd.Je hebt nodig: Een oud kledingstuk, ik heb een spijkerjasje gebruikt maar je kunt dit natuurlijk ook een broek, blouse of een shortje hiervoor gebruiken. Verder heb je bleek nodig, een emmer met lauw water en niet vergeten, handschoenen! Ik heb ze er niet bij gezet op de foto maar ze zijn wel een must als je met bleek gaat werken. 

Je vult de emmer met een klein beetje lauw water en stopt je kledingstuk in de emmer. Het maakt niet uit als het kledingstuk nog boven het water uitkomt, dit komt straks goed als je de bleek erbij gooit.

Giet de gehele fles bleek leeg in de emmer water. KIJK UIT VOOR JE HANDEN EN KLEDING!

Vervolgens dompel je het kledingstuk naar onder met de lege fles bleek zodat het bleek door het hele water vermengd is. Laat het kledingstuk maximaal 2 uur in de emmer met bleek zitten. Let op dat je dit niet langer duurt want de bleek vreet je kleding op met als gevolg dat er niks van je kledingstuk over blijft. Als je denkt dat je aan een half uurtje genoeg hebt voor het resultaat wat je wilt hebben is dat ook oké. 

Trek je handschoenen weer aan en giet de emmer leeg, haal vervolgens het kledingstuk uit de emmer en wring deze zoveel mogelijk uit. Hang het kledingstuk aan een waslijn. Ik heb hem buiten aan de waslijn gehangen midden in de zon zodat het jasje nog iets lichter zou worden als hij zou opdrogen. 


Als je jasje goed is gedroogd kun je hem in de wasmachine een rondje laten draaien ( alleen het bleek kledingstuk in de wasmachine). Je hoeft hiervoor niet een lang programma te kiezen. Ik heb het jasje gewassen met wasmiddel en wasverzachter ong. een half uurtje. Als het kledingstuk uit de wasmachine komt kun je weer opnieuw aan de waslijn hangen en laten drogen. 

Het eindresultaat! Hier en daar heeft het jasje wat wittere vlekken maar dit vind ik persoonlijk een erg leuk effect. 

één mouw heeft nog wat donkere plekken maar juist omdat het jasje niet helemaal 1 kleur is vind ik dit resultaat meer dan geslaagd. Van het gehele jasje vind je binnenkort een outfit online op SWIL. Kom dus zeker nog een keertje terug de outfit te bekijken. 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.