Mattel komt met kale Barbie voor kankerpatientjes

Een paar maanden geleden werd er een Facebook pagina opgericht door twee moeders waarvan beide hun dochter de vreselijke ziekte kanker hebben. De twee moeders vonden dat het tijd werd voor een kale barbie om kinderen te laten inzien dat kaal zijn niet raar is. Mattel weigerde om hieraan mee te werken maar zijn nu toch overstag gegaan.

In Januari startte de moeders de facebook pagina Beautiful and Bald Barbie op en nu staat de like teller op meer dan 156.000 likes!  Door de vele media aandacht voor de actie van de twee moeders heeft Mattel de twee uitgenodigd voor een gesprek om hun idee├źn te bespreken. De kale barbie zal in 2013 uitgebracht worden inclusief accessoires zoals pruiken waardoor de kinderen de Barbie ook helemaal zelf kunnen aankleden.De Barbie zal niet in de winkels komen te liggen maar zullen worden gedoneerd aan diversen ziekenhuizen waarbij kankerpatientjes behandeld worden tegen deze vreselijke ziekte.

Beide dames vinden het erg jammer dat de Barbie niet in de winkels zal verschijnen maar aangezien deze actie zo onwijs veel aandacht krijgt zal het ons niets verbazen dat de dames Mattel nog zover krijgen om de Barbie alsnog in de winkels uit te brengen. Deze dames hebben een geweldig initiatief bedacht en wij liken met alle liefde mee. Jij ook?