Doorgaan naar hoofdcontent

Mattel komt met kale Barbie voor kankerpatientjes

Een paar maanden geleden werd er een Facebook pagina opgericht door twee moeders waarvan beide hun dochter de vreselijke ziekte kanker hebben. De twee moeders vonden dat het tijd werd voor een kale barbie om kinderen te laten inzien dat kaal zijn niet raar is. Mattel weigerde om hieraan mee te werken maar zijn nu toch overstag gegaan.

In Januari startte de moeders de facebook pagina Beautiful and Bald Barbie op en nu staat de like teller op meer dan 156.000 likes!  Door de vele media aandacht voor de actie van de twee moeders heeft Mattel de twee uitgenodigd voor een gesprek om hun idee├źn te bespreken. De kale barbie zal in 2013 uitgebracht worden inclusief accessoires zoals pruiken waardoor de kinderen de Barbie ook helemaal zelf kunnen aankleden.De Barbie zal niet in de winkels komen te liggen maar zullen worden gedoneerd aan diversen ziekenhuizen waarbij kankerpatientjes behandeld worden tegen deze vreselijke ziekte.

Beide dames vinden het erg jammer dat de Barbie niet in de winkels zal verschijnen maar aangezien deze actie zo onwijs veel aandacht krijgt zal het ons niets verbazen dat de dames Mattel nog zover krijgen om de Barbie alsnog in de winkels uit te brengen. Deze dames hebben een geweldig initiatief bedacht en wij liken met alle liefde mee. Jij ook?

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.