Hema voor Return to Sender

Met koninginnedag en het EK willen we onszelf natuurlijk wel een beetje een oranje look geven. Hema heeft in samenwerking met Return to Sender accessoireset samengesteld die je oranje outfit helemaal compleet maken. De accessoires zijn niet alleen erg leuk maar er zit ook een verhaal achter wat de accessoires nog leuker maakt.

Alles accessoires zijn handgemaakt door Zulu vrouwen uit Kwazulu Natal in Zuid Afrika. Vroeger werd er door de Zulu vrouwen gecommuniceerd  door middel van kralen. Er werden daardoor verhalen, legendes en rites vastgesteld waarbij elke kleur en patroon kleur een eigen betekenis had.

"Elk product heeft zijn eigen verhaal en komt ergens vandaan. De Return to Sender producten hebben een wel heel bijzonder verhaal. Katja Schuurman: ‘Daarom hangen wij labels aan onze producten met dit verhaal. Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Wij zijn benieuwd wat de kopers met hun spullen doen en hebben op het label ook ruimte gemaakt waar zij hun verhaal kwijt kunnen. Zo creĆ«er je betrokkenheid en dat werkt, we hebben al postzakken vol binnen gekregen.’ Kopers kunnen hun verhalen kwijt op het label dat aan de producten hangt en online op www.returntosender.nl. Return to Sender verzamelt alle verhalen en deelt deze met de producenten. De leukste, origineelste, mooiste of grappigste verhalen van daar en van hier, worden in een ‘boek vol goede verhalen’ gebundeld"


De accessoiresets worden verkocht bij de Hema filialen en ook online voor Hema prijzen en zijn dus voor iedereen betaalbaar. De winst die Retourn to Sender maakt gaat terug naar de landen van herkomst.

www.hema.nl