Doorgaan naar hoofdcontent

Diy: Vilten zeepje

Jezelf wassen onder de douche of aan de kraan met een washandje en een stukje zeep kan prima maar 9 van de 10 keer schuimt de zeep bijna tot helemaal niet. Daarvoor worden vaak douche puffs gebruikt zodat het zeepblok meer gaat schuimen en je jezelf lekker in kunt zepen. Wij vonden een geweldige do it yourself voor het maken van je vilten zeepje die ook nog is goed schuimt! Geen gedoe meer met washandjes.

De complete do it yourself vind je hier.


Wat heb je nodig:
- Dik vilt wol (verkrijgbaar in hobbyzaken of internet)
- Stuk zeep van willekeurig merk
- Kommetje met heet water
- Schaar
- Keukenpapier


Knip een stukje vilt wol af, lang genoeg om het zeepje in te verpakken. Wikkel de wol om de zeep heen met de uiteinden aan de onderkant.


Dompel de wol in het warme water en zorg ervoor dat de wol helemaal nat is. Wrijf over de wol in cirkelvormige bewegingen en voeg water toe als dit nog nodig is. De wol zal zich vast klampen aan het stuk zeep en krimpen.Wrijf met de zeep over je handen tot er genoeg schuim ontstaat, als de wol helemaal glad over de zeep heen is getrokken kun je deze afspoelen met heet water.


Rol de zeep in keukenpapier en laat dit goed drogen. Als het vilten zeepje helemaal droog is kun je hem neerleggen in de badkamer en klaar ben je voor je volgende douchebeurt! 

Bron: witandwhistle.com

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.