Kinderen stapelen met een stapelbed

Beeld: Instagram Ik krijg regelmatig de vraag als mama van vier kids of ze allemaal een eigen slaapkamer hebben. Nee, dat hebben ze niet. We hebben drie slaapkamers. Proppen for life huh. Het is soms behoorlijk lastig om een beetje orde in de chaos te scheppen met alle kids en hun slaapkamer. Hoe lossen we dit op?  De jongste, Quinn slaapt al bij ons vanaf de geboorte. Het voelde voor ons goed om dit zo te doen. En laten we eerlijk zijn; bij de laatste doe je het net allemaal even iets anders. Dat kan ik nu voor 100% beamen. De één na jongste slaapt af en toe met haar twee jaar oudere zus op de slaapkamer. Deze oudere zus is een vroege vogel en geen van de andere meiden kan dit handelen. 05:30 en mevrouw is klaarwakker en ready voor de dag terwijl haar zussen nog makkelijk tot 07:30 door zouden kunnen slapen. Dit brengt vooral veel chaos met zich mee. Dus eens in de zoveel tijd verbouwen wij de boel en wisselen we het af met slapen. De ene keer slaapt ze bij haar oudere zus en daarna w

Diy: Vilten zeepje

Jezelf wassen onder de douche of aan de kraan met een washandje en een stukje zeep kan prima maar 9 van de 10 keer schuimt de zeep bijna tot helemaal niet. Daarvoor worden vaak douche puffs gebruikt zodat het zeepblok meer gaat schuimen en je jezelf lekker in kunt zepen. Wij vonden een geweldige do it yourself voor het maken van je vilten zeepje die ook nog is goed schuimt! Geen gedoe meer met washandjes.

De complete do it yourself vind je hier.


Wat heb je nodig:
- Dik vilt wol (verkrijgbaar in hobbyzaken of internet)
- Stuk zeep van willekeurig merk
- Kommetje met heet water
- Schaar
- Keukenpapier


Knip een stukje vilt wol af, lang genoeg om het zeepje in te verpakken. Wikkel de wol om de zeep heen met de uiteinden aan de onderkant.


Dompel de wol in het warme water en zorg ervoor dat de wol helemaal nat is. Wrijf over de wol in cirkelvormige bewegingen en voeg water toe als dit nog nodig is. De wol zal zich vast klampen aan het stuk zeep en krimpen.Wrijf met de zeep over je handen tot er genoeg schuim ontstaat, als de wol helemaal glad over de zeep heen is getrokken kun je deze afspoelen met heet water.


Rol de zeep in keukenpapier en laat dit goed drogen. Als het vilten zeepje helemaal droog is kun je hem neerleggen in de badkamer en klaar ben je voor je volgende douchebeurt! 

Bron: witandwhistle.com