Doorgaan naar hoofdcontent

GOEDE VOORNEMENS EN HOE MAAK JE ZE WAAR

Goede voornemens, ieder jaar weer maken een tal van mensen lijstje wat ze het aankomende jaar beter willen doen of juist helemaal niet meer willen doen. Dat klinkt vast bekend? Wat zijn de meest goede voornemens die gemaakt worden iedere jaar.


Heb je nog oude lijstjes liggen van voorgaande jaren? Leg ze eens naast elkaar en kijk hoeveel ze op elkaar lijken. 9 van 10 mensen houden zicht niet aan hun goede voornemens en hebben zo weer een goed voornemen voor het jaar daarop maar wat zijn nou de meest goede voornemens die mensen maken?

Afvallen staat met stip op nummer 1 met op de hielen gevolgd door meer sporten/bewegen. Dit is dus 1 van hoogst goede voornemens die de Nederlanders maken! Daarna krijgen we stoppen met roken, waarschijnlijk ook wel een hele bekende. In het rijtje van goede voornemens vind je ook:

* Minder stress
* Sparen
* Minder alcohol drinken
* Vaker nee zeggen
* Vaker de fiets pakken
* Minder snoepen
* Meer water drinken
* Meer tijd besteden aan gezin/familie/vrienden
* Schulden aflossen

Bovenstaand lijstje kom je vaak tegen. Je wilt iets veranderen in je leven en het roer omgooien maar zo makkelijk blijkt dat nog niet te zijn! Hieronder vind je een aantal tips om je beter op je goede voornemens te storten en ze ook vol te houden.


  • - Bedenk eerst eens waarom je dit allemaal wil veranderen
  • - Voor en nadelen van je goede voornemens
  • - Houdt in een dagboek bij wat je allemaal van je goede voornemens hebt gedaan. Bijvoorbeeld  "vandaag         nog geen sigaret aangeraakt"
  • - Hoe anders zou je leven eruit zien als je al je goede voornemens doorzet.
  • - Beloon je zelf door een doel in te stellen. Bijvoorbeeld "bij 2 weken niet snoepen koop ik dat mooie jurkje"
  • - Motivatie en doorzettingsvermogen! 2 erg belangrijke punten bij het halen van je goede voornemens.
  • - Breng mensen om je heen op de hoogte van je goede voornemens, misschien kunnen zij jou helpen ondersteunen.
Heb je dit allemaal onder controle? Laat 2012 maar komen! Welke goede voornemens heb jij en hoe zorg jij dat je ze vol kunt houden?


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.