Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

GOEDE VOORNEMENS EN HOE MAAK JE ZE WAAR

Goede voornemens, ieder jaar weer maken een tal van mensen lijstje wat ze het aankomende jaar beter willen doen of juist helemaal niet meer willen doen. Dat klinkt vast bekend? Wat zijn de meest goede voornemens die gemaakt worden iedere jaar.


Heb je nog oude lijstjes liggen van voorgaande jaren? Leg ze eens naast elkaar en kijk hoeveel ze op elkaar lijken. 9 van 10 mensen houden zicht niet aan hun goede voornemens en hebben zo weer een goed voornemen voor het jaar daarop maar wat zijn nou de meest goede voornemens die mensen maken?

Afvallen staat met stip op nummer 1 met op de hielen gevolgd door meer sporten/bewegen. Dit is dus 1 van hoogst goede voornemens die de Nederlanders maken! Daarna krijgen we stoppen met roken, waarschijnlijk ook wel een hele bekende. In het rijtje van goede voornemens vind je ook:

* Minder stress
* Sparen
* Minder alcohol drinken
* Vaker nee zeggen
* Vaker de fiets pakken
* Minder snoepen
* Meer water drinken
* Meer tijd besteden aan gezin/familie/vrienden
* Schulden aflossen

Bovenstaand lijstje kom je vaak tegen. Je wilt iets veranderen in je leven en het roer omgooien maar zo makkelijk blijkt dat nog niet te zijn! Hieronder vind je een aantal tips om je beter op je goede voornemens te storten en ze ook vol te houden.


  • - Bedenk eerst eens waarom je dit allemaal wil veranderen
  • - Voor en nadelen van je goede voornemens
  • - Houdt in een dagboek bij wat je allemaal van je goede voornemens hebt gedaan. Bijvoorbeeld  "vandaag         nog geen sigaret aangeraakt"
  • - Hoe anders zou je leven eruit zien als je al je goede voornemens doorzet.
  • - Beloon je zelf door een doel in te stellen. Bijvoorbeeld "bij 2 weken niet snoepen koop ik dat mooie jurkje"
  • - Motivatie en doorzettingsvermogen! 2 erg belangrijke punten bij het halen van je goede voornemens.
  • - Breng mensen om je heen op de hoogte van je goede voornemens, misschien kunnen zij jou helpen ondersteunen.
Heb je dit allemaal onder controle? Laat 2012 maar komen! Welke goede voornemens heb jij en hoe zorg jij dat je ze vol kunt houden?