GOEDE VOORNEMENS EN HOE MAAK JE ZE WAAR

Goede voornemens, ieder jaar weer maken een tal van mensen lijstje wat ze het aankomende jaar beter willen doen of juist helemaal niet meer willen doen. Dat klinkt vast bekend? Wat zijn de meest goede voornemens die gemaakt worden iedere jaar.


Heb je nog oude lijstjes liggen van voorgaande jaren? Leg ze eens naast elkaar en kijk hoeveel ze op elkaar lijken. 9 van 10 mensen houden zicht niet aan hun goede voornemens en hebben zo weer een goed voornemen voor het jaar daarop maar wat zijn nou de meest goede voornemens die mensen maken?

Afvallen staat met stip op nummer 1 met op de hielen gevolgd door meer sporten/bewegen. Dit is dus 1 van hoogst goede voornemens die de Nederlanders maken! Daarna krijgen we stoppen met roken, waarschijnlijk ook wel een hele bekende. In het rijtje van goede voornemens vind je ook:

* Minder stress
* Sparen
* Minder alcohol drinken
* Vaker nee zeggen
* Vaker de fiets pakken
* Minder snoepen
* Meer water drinken
* Meer tijd besteden aan gezin/familie/vrienden
* Schulden aflossen

Bovenstaand lijstje kom je vaak tegen. Je wilt iets veranderen in je leven en het roer omgooien maar zo makkelijk blijkt dat nog niet te zijn! Hieronder vind je een aantal tips om je beter op je goede voornemens te storten en ze ook vol te houden.


  • - Bedenk eerst eens waarom je dit allemaal wil veranderen
  • - Voor en nadelen van je goede voornemens
  • - Houdt in een dagboek bij wat je allemaal van je goede voornemens hebt gedaan. Bijvoorbeeld  "vandaag         nog geen sigaret aangeraakt"
  • - Hoe anders zou je leven eruit zien als je al je goede voornemens doorzet.
  • - Beloon je zelf door een doel in te stellen. Bijvoorbeeld "bij 2 weken niet snoepen koop ik dat mooie jurkje"
  • - Motivatie en doorzettingsvermogen! 2 erg belangrijke punten bij het halen van je goede voornemens.
  • - Breng mensen om je heen op de hoogte van je goede voornemens, misschien kunnen zij jou helpen ondersteunen.
Heb je dit allemaal onder controle? Laat 2012 maar komen! Welke goede voornemens heb jij en hoe zorg jij dat je ze vol kunt houden?