Doorgaan naar hoofdcontent

DIY || FOTOSTUDIO VOOR MOOIERE FOTO'S

Heb je nou echt een fotostudio nodig á la Xenos om mooie foto's met een witte achtergrond te krijgen? Nee hoor. Het is zelfs zonde van je geld omdat deze fotostudio's al gauw €29,00 kosten. In dit artikel geef ik je een paar tips om mooie foto's te kunnen schieten zonder een fotostudio aan te moeten schaffen want je maak hem gewoon zelf!
Er zijn een tal van manieren te bedenken om mooie foto's te maken met een witte achtergrond. Neem bijvoorbeeld één van de meest bekende manieren, een papiertje! Print papier, knutsel papier het maakt niet uit. Deze kun je horizontaal of verticaal plaatsen en het product wat je wilt fotograferen zet/leg je erop neer.


Je kunt ook bovenstaand voorbeeld gebruiken. Hiervoor heb je nodig: 2 stukken glanzend karton en deze plaats je tegen elkaar aan. Zorg wel voor voldoende licht anders krijg je weer die verdwaalde schaduwen.

Plaats het product wat je wilt fotograferen altijd naar het licht toe. Zo vang je nog beter het licht en je foto kan er alleen maar mooier op worden en vergeet natuurlijk niet de gordijnen open te doen voor nog meer licht.

Je kunt natuurlijk ook je eigen fotostudio maken, easy met een kartonnen doos. Bovenstaande foto spreekt voor zich denk ik. Je beplakt de opengesneden stukken met keukenpapier, deze vangen veel licht omdat ze niet erg dik zijn.


Je legt een groot stuk wit karton papier verticaal in de doos en zorgt dat het papier wat uitsteekt. Verder zet je een lamp aan de buitenkant van de doos, bijna tegen het keukenpapier aan. Je kunt ervoor kiezen om aan de andere kant ook een lamp te plaatsen als je grotere producten moet fotograferen. Vrij simpel toch?
Misschien heb je nog twee lampen liggen en anders kun je deze o.a kopen bij Action.  Ben je toch nog niet helemaal tevreden over de gemaakte foto's dan bestaan er altijd nog fotobewerk programma's.

Ook ik heb inmiddels een doos in elkaar geknutseld en vind het geweldig werken. Zo kun je dus op deze donkere en sombere dagen gewoon je foto's blijven maken!

Bron: hipgirlclips/sweetverbana

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.