5 baby hapjes met een staafmixer



Een baby en de feestdagen is altijd weer extra spannend. Zeker wanneer het de eerste kerst is. Is je baby nou 6 maanden en voer je hem al wat hapjes tussendoor?Leuk! Dan is dit blogje helemaal voor jou weggelegd. Inspiratieloos wat betreft lekkere hapjes voor de feestdagen? Kim to the rescue! Na 3 kids blijft het voor mij ook een pittig dingetje hoor. Want alle 3 hadden ze een andere smaak. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind.

Een staafmixer is een heuse musthave in je keuken wanneer je zelf je babyhapjes wilt maken. Ik heb er dan ook al 2 versleten in mijn 3 jarige mama bestaan. Ja echt 2 stuks! Sinds vorige week ben ik de troste eigenaresse van een Inventum Staafmixer. Een vervroegd kerst cadeautje van Claudia. Wellicht kennen jullie haar beter onder haar blognaam Beautytag. Natuurlijk kreeg ik dit te gekke cadeautje niet zomaar, nee! Er werd namelijk een echte Inventum kerst swap georganiseerd door de leukerds van RVG media. 10 bloggers werden er uitgekozen om hieraan mee te doen. Yup, ook ik werd gevraagd om mee te doen. Iedere blogger kreeg een swap maatje toegewezen. Claudia werd gekoppeld aan mij en mocht uit 3 Inventum producten, 1 product voor mij uitkiezen. Zij koos voor de te gekke staamixer. Alsof Claudia mijn gedachten kon lezen ;) Oh en natuurlijk mocht ik ook een cadeautje uitzoeken voor iemand. En wel voor Daphne. De fit chick! Ik koos voor haar de Inventum Blender. Iets wat naar mijn idee perfect past bij het maken van je eigen smoothies! Of zoals ze zelf zegt "Voor het maken van Smoothie Bows!" Het was te gek om een echte Kerst swap mee te maken! Bedankt RVG en Inventum voor dit leuks.


Meteen ook een te gekke cadeau tip, de Inventum Staafmixer! Dit is toch een te leuk cadeau voor een aanstaande papa en mama voor onder de kerstboom? Wel handig om even van te voren te peilen of ze van plan zijn om zelf hapjes te gaan maken! Maar niet alleen voor papa's en mama's to be is dit erg leuk. Ook voor je moeder, je oma, je zus, je vader, je opa, je tante alles! Een staafmixer is wat mij betreft eentje in de categorie "mag niet ontbreken in je keuken"! Wij maken bijvoorbeeld ook veel soepen zelf. Veel lekkerder dan uit blik. Hiervoor is een staafmixer ook een musthave. Bas maakte een tijdje geleden een heerlijk recept. Klik hier voor zijn verse tomatensoep recept.

 Inmiddels was je waarschijnlijk de babyhapjes al vergeten? Komen ze!

Bietjes - appelpuree
Een ingrediënt die je waarschijnlijk snel over het hoofd ziet zijn bietjes. Maar vaak vinden baby's dit een erg lekker ingrediënt doordat ze wat zoetig zijn  van zichzelf. Voeg hier appel aan toe en je beeb kan smullen! Je kunt kiezen voor verse bietjes, die moet je dan eerst nog even raspen. Of je koopt een kant en klaar potje bietjes. Snijd de appel en de bietjes fijn en kook dit in ongeveer 6 minuten zacht. Pureren maar! Wil je de puree ietwat smeuïg hebben? Voeg dan een wat margarine of olie toe.

Aubergine, tomaat, mozzarella en parmezaanse kaas puree
Van deze gaat zelf mijn hartje even sneller kloppen hoor. Ik vind het zelf altijd erg leuk om receptjes te proberen die niet zo standaard zijn. Als broccoli en bloemkool shizzle. Snap je? Deze is echt geniaal. First things first - Eerst de schil en de zaadlijsten verwijderen!
Snijd de aubergine in kleine stukjes na het verwijderen van de schil en de zaadlijsten. Snijd de tomaten in stukje en ook hiervan verwijder je weer het velletje. Of je koopt een blikje gepelde tomaatjes. Kan ook! Snijd een aardappel na het schillen in stukjes. Dit alles kan in 1 pan. Heb je een stoompan? Perfect! Natuurlijk kun je het ook gewoon in een pannetje water koken. Terwijl dit kookt, snijd je de mozzarella in stukje en pureert dit. Als je groentjes en aardappel gaar zijn, giet je ze af en mix je dit samen met de mozzarella en een beetje olie tot een gladde puree. Als laatste stap kun je de parmezaanse kaas toevoegen. Gewoon wat kleine sliertjes en dit doorroeren als het hapje nog warm is. Smullllllllen to the max!

Zoete aardappel met courgette en La vache qui rit puree
Nog een favo hier ♥ Zoete aardappel zo je baby ook door laten slapen omdat dit vrij goed vult in zijn of haar buikje. Tot op heden hebben wij hier nog niks van gemerkt helaas ;) Misschien moeten het haar wat vaker geven. Het recept is als volgt. Schil de zoete aardappel en snijd 'm in plakken. Schil de courgette en snijd ook deze in plakken. Maar iets dikker dan de zoete aardappel. Je kookt deze tegelijk. Kook de courgette en aardappel, terwijl jij intussen even een stukje La vache qui rit achterover drukt. Als het kook gedeelte erop zit, stop je de aardappel en courgette samen in de blender, een kleine beetje olijf olie een portie La vache qui rit. Mixen maar!



 Ook heb ik 2 recepten gepakt uit het "Mijn babyrecepten met Sophie la girafe" Ook een aanrader voor de mama's onder ons (en de papa's natuurlijk) voor onder de kerstboom! Maar daarover later meer!

Courgettesoep
Ook erg leuk (zeker met de feestdagen in het verschiet) zijn soepjes. Baby's kunnen dit ook gewoon uit hun fles eten/drinken. Te leuk! Voor de courgette soep, was je de courgette en snijd hem in stukken. Was de tomaat en snijd ook deze weer in stukken. Verwijder wel de zaadjes. Om het extra leuk te maken kun je peterselie toevoegen. Was dit wel even van te voren. Breng alles aan de koop in een pan met 750ml koud water en laat 1 uur pruttelen. Pureer de soep met de staafmixer en laat de pan op het vuur staan. Strooi 1 eetlepel griesmeel erbij zodra de soep begint te koken en kook dit gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Nu kun je ervoor kiezen om de soep in een fles te schenken. Gebruik hiervoor dan wel een speen die geschikt is voor dikkere voeding.

 Kip met banaan
Was de banaan en leg deze met schil, 1 minuten in de oven op 220 graden of stoom hem 10 minuten. Maal ondertussen de kipfilet (gebraden kipfilet kant en klaar) fijn. Snijd de banaan open en schep het vruchtvlees op een bordje en prak er een klontje boter door met wat druppels citroen sap. Strooi de fijngemalen kip eroverheen. Meng dit wel goed voor je het aan je kindje geeft!

Zoals ik in het begin al heb verteld, gebruik ik de Inventum staafmixer. Dit is overigens niet alleen een staafmixer. Je kunt er namelijk ook mee kloppen, mengen en hakken. De staafmixer heeft naast de normale traploze snelheidsstanden ook een turbo stand. Ik hou van de turbo stand!! Wat mij betreft echt een mega aanrader mocht je nog opzoek zijn naar een fijne staafmixer met meerdere mogelijkheden als extra'tje! Bestel hem hier bij Bol.com