Makkelijke maaltijd - Rijst met kikkererwten


Zodra de klok naar etenstijd tikt begint hier het spitsuur. Een race tegen de klok, de dames hebben honger en probeer dan maar eens uitgebreid te koken. Bijna een onmogelijke opgave. Daarom hebben wij tussendoor wat makkelijkere maaltijden die echt binnen no time klaar zijn. Soms wel zo fijn! Herken jezelf een beetje hierin? Of heb je gewoon zin in iets makkelijks maar wel iets ontzettend lekkers? Kijk en huiver!




Wat heb je nodig?

- Rijst
- Kikkererwten
- Witte bonen in tomatensaus
- Gehakt
- Spekjes
- zout, peper, paprika poeder
- Teentje knoflook
- 2 uittjes

Kook de rijst zoals je dit gewend bent. Je kunt de rijst eventueel koken met zout, maar ik laat dit liever achterwegen omdat je straks zout toevoegt aan de rest van het gerecht.

Snijd of pers een teentje knoflook met een beetje olie in de pan, fruit dit een beetje aan en voeg daarna het gehakt toe. Peper, zout en paprikapoeder naar smaak toevoegen. Rul het gehakt en voeg op het laatst de gesneden uitjes toe. Deze hoeven maar kort mee te bakken. Voeg dan de witte bonen met saus en kikkererwten toe. Deze maak je dus warm samen met het gehakt.

Als laatst bak je de spekjes nog even aan in een pannetje.

Schep de rijst op een bordje met een flinke schep van de erwten en bonen met gehakt en daaroverheen schep je wat gebakken spekjes.

Een paar stukjes komkommer en tomaat maken dit gerecht helemaal compleet.

Annnnnnnnnd that's it! Ready to eat. Nou, dit heb je toch echt binnen no time op tafel? En het is ontzettend lekker 👌