14 aug. 2017

Wish net als Aliexpress?Alsof ome Ali ons niet al genoeg geld kost per maand, ondanks de kleine prijsjes - hebben we natuurlijk ook nog Mr. Wish.com Een beetje Ali 2.0. Ik verdiepte mij in de wereld van Wish, want is dit nou gewoon hetzelfde als Aliexpress?


Mijn moeder en zusjes waren die hard Ali fans. Tot mijn moeder de Wish app op haar telefoon zette en nachten lang als ze haar slaap niet kon vatten, aan het speuren was naar leuke koopjes. Koopjes die je dus niet op Ali kan vinden. Ik kende Wish eerder ook nog niet. Dit is overigens alweer een langere tijd geleden hoor 😂 Toendertijd was er nog geen mogelijkheid om te shoppen op Wish via je laptop of pc en moest je echt de app downloaden.

Tijdens mijn zoektocht naar leuke hebbedingetjes voor jou, mij en onze mini-me's stuitte ik dus wederom op Wish en hier hebben ze zoveel meer leuks dan op Ali en voor leukere prijsjes. Echt! Maar er zit natuurlijk een klein addertje onder het gras, want Wish rekent voor alles verzendkosten. Vaak zijn deze maar € 1.00. Maar......... neem onderstaand tasje. Deze is te leuk en hoe lang ik ook heb gezocht, hij is niet te vinden op Ali.


Het tasje kost € 9.00 en je betaald € 5.00 verzendkosten. Dus heb je voor € 14.00 een ontzettend leuk tasje waar waarschijnlijk niemand bij jou in de buurt mee rond wandelt. Ja oke, je mini dan he! Je kunt hem trouwens hier bestellen.


Of wat dacht je van deze multifunctionele stretch cover? Eerlijk is eerlijk, deze heb ik in Nederland nog niet gespot in tegenstelling tot alle Instagram mama's die stuk voor stuk zweren bij dit handige ding! Je kunt hem gebruiken over je kinderstoel, buggy, winkelkarretje, maxi cosi hoes voor de zon of gewoon een borstvoedingsdoek. WIN WIN hier hoor! En hij kost maar € 6.00 + € 3.00 verzendkosten. Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat je deze nergens anders voor die prijs gaat vinden. Ik nam de proef op de som om hem tevens bij Ali te kunnen scoren, maar nee. Althans ik heb hem nog steeds niet kunnen vinden. En wat ik hier nou eigenlijk mee duidelijk wil maken - Ali en Wish hebben bij lange na niet dezelfde items. 

Het fijne is dat je bij Wish ook gewoon met iDeal kunt betalen. Of alle andere betaalopties die zij hanteren. Maar iDeal is by far 1 van de meest gangbare opties. 

Ik heb natuurlijk mijn research goed gedaan, want naar zeggen zou Wish stukken sneller leveren dan Ali. Ze geven je trouwens ook netjes een indicatie wanneer je levering ongeveer zou kunnen komen. Maar dat is  nog niet alles, want alle Ali lovers hier weten natuurlijk dat het vaker voorkomt dat er een product totaal niet aan je verwachtingen voldoet, dat bijvoorbeeld een bepaald kledingstuk niet helemaal 100% in orde is - losse naadjes en such. Of dat je het bestelde item niet krijgt. Tegenwoordig is het bij Ali onwijs veel gedoe om je geld terug te krijgen of een nieuw product. En daar zit je dan met de gebakken peren. Het is daarbij ook veel makkelijker om je goederen terug te sturen naar Wish. Fijn fijn fijn! 

Zelf heb ik nog geen ervaring met Wish, maar ik sta te popelen om dit een keer te gaan proberen. Zal ik mijn aankoopjes delen in een video? Doen we! 

Bij Wish is alles een stuk overzichtelijker als je het mij vraagt. Ik bekijk nu vanaf de laptop de homepage, en zodra je een bepaald product aanklikt blijf je wel gewoon op dezelfde pagina. Dat scheelt tig duizend tabbladen. Net als bij Ali heb je bij Wish ook gewoon de feedback van andere kopers. Volgens mij is het zo dat je alleen via de app de feedback foto's kunt zien. Of ik kijk er compleet naast bij de laptop haha. 

Al met al een fijne aanwinst om toe te voegen aan je shopping lijstje. Juist omdat beide shops totaal verschillend zijn. Je kunt het in ieder geval niet vergelijken met Ali en Ebay. 

Ik ben benieuwd of jij al eens hebt geshopt bij Wish? En wat zijn je ervaringen geweest? 

www.wish.com

4 opmerkingen:

 1. Hmm, ik vind ome Ali zelf altijd fijner in gebruik. Op wish zijn de prijzen vaak wat verschillend en daarnaast verkopen ze vaak allebei dezelfde producten voor een andere prijs. Ik bestel bijna nooit producten van Chinese webshops, hier en daar en telefoonhoesje of nepwimpers maar verder niet zo veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou, ik jeb niet zulke goeie ervaringen. vooral de laatstectijd komt er meer niet dan wel aan van de bestelde artikelen, en ik heb dus al aardig wat keren geld noeten terugvragen. wat nu uiteindelijk heeft geleid tot een "markering" van mijn account. dat houdt in dat ik dus geen beroep kan doen op de helpdesk tot mijn account weer ongemarkeerd is..... ik zit nu met een artikel wat niet geleverd is, maar volgens de track & trace moet t al een week geleden zijn afgeleverd bij mij. met vragen hierover kan ik nu dus niemand van de helpdesk bereiken vanwege de status van mn account. zij leveren niet, en ik krijg een naam alsof ik misbruik van ze maak, wat perse niet t geval is en kan nergens terecht. ik denk niet dat ik nog iets bij wish ga bestellen.... ow ja, de enige manier volgens de geautomatiseerde helpdesk om mij account weer ongemarkeerd te krijgen is door nog meer te bestellen bij wish..... jaja....maar als er vervolgens niet geleverd gaat worden ben ik dus degene die t schip ingaat, want als ik dan mn geld probeer terug te krijgen, word ik gemarkeerd. nee, ben steeds minder fan van ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi! Ik zie toevallig die stretch cover, mag ik vragen hoe je die op wish hebt gevonden? Of kan het zijn dat deze niet meer terug te vinden is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel dat wish is slecht. Producten komen 7 van de 10 keer niet aan. Je moet dan ook nog eens een maand en 2 weken wachten voordat je überhaupt je geld kan terug vragen. En dat kost ook nog een moeite voor niks. Nee voor mij nooit geen wish meer. Hou het wel bij Joom

  BeantwoordenVerwijderen

Zoeken