6 aug. 2017

Moeders onder elkaar - wat een K*t wijvenHeftige titel he? Net zo heftig als de reacties die ik las naar aanleiding van een post in een Facebook groep voor mama's - door een mama van een meisje van 1 jaar. Moeders zijn onder elkaar zulke nare "wijven". Waarom? Dat ga ik je vandaag haarfijn uitleggen.


Als je zelf mama bent zul je ongetwijfeld weten dat er veel groepen bestaan op Facebook speciaal voor mama's. Ik persoonlijk vind deze groepen erg fijn. Als uitlaatklep, voor vragen, advies of gewoon voor een heerlijk lolletje. Maar zodra er bepaalde vragen worden gesteld die niet in het rijtje "geweldige moeder" geplaatst kunnen worden dan is het ineens niet zo leuk meer.

De situatie waar ik mezelf gisteren in heb gegooid door mijzelf er mee te bemoeien was oprecht afschuwelijk. Niet voor mij persoonlijk, maar wel voor de mama die haar verhaal kwijt wilde en om oprecht advies vroeg. Er werd niet gevraagd door deze mama om al deze zinloze en vooral kansloze reacties waar zij niks mee kan. De reacties gingen van kwaad tot erger en letterlijk zakte mijn legging hier van af.

Want het zit zo:

Deze lieve mama plaatste een behoorlijk verhaal. Zij had te maken met paniekaanvallen, heeft dit nu allemaal goed onder controle door hulp vanaf alle kanten. Bewust gekozen voor een kindje, die nu 1 jaar oud is. Deze lieve mama vind het heerlijk om onder de zonnebank te duiken, haar nageltjes te laten doen, haarzelf in de watten te laten leggen door de schoonheidsspecialist en noem alle vrouwelijke "hobby's" maar op. Je kent ze wel! Welke vrouw en natuurlijk mama kan hier nou niet intens van genieten? Aan haar zijde heeft zij een werkende verloofde. Alles fijn voor elkaar dit leuke stelletje. Ook is ze stiefmama van een meisje wiens leeftijd ik niet weet. Hartstikke leuk zo'n bonusdochter! je vraagt er 1 en krijgt 2! Maar lieve dames - en heren deze lieve mama zat er een beetje doorheen. Het was haal allemaal eventjes teveel en deed haar beklag in deze Facebook groep. Ze had namelijk in 3 maanden tijd geen dagje meer gehad dat ze even niks moest. En dan doel ik op een dagje oppas voor haar mini-me. En toen ging het los, letterlijk LOS. Zij had namelijk vermeld dat haar ouders vroeger wel eens oppaste of haar schoonzus, maar dat haar ouders en schoonzus nu vertelde dat het haar kind was en zij zich niet meer geroepen voelden om op te passen. Ok, tsja dat kan. Ongeacht in wat voor situatie vind ik persoonlijk deze reactie ietwat overdreven. Als je de kans hebt om opa en oma te zijn, go for it! Als ik naar mijzelf kijk en nadenk over de toekomst als Vajèn en Esra ook kindjes hebben lijkt het mij GE-WEL-DIG om een oma te kunnen en mogen zijn van deze snoetjes. Als je dit mee mag maken natuurlijk, want laten we eerlijk wezen, er zijn genoeg mensen onder ons die geen papa of mama meer hebben die zij kunnen vragen om een dagje op te passen. Sterker nog daar ben ik er eentje van. Mijn papa zal nooit zijn kleinkinderen kunnen ontmoeten of überhaupt een dagje oppassen. Maargoed, dat terzijde.

Deze lieve mama vroeg of het dan zo gek is dat zij vroeg om op te passen. De reacties dames en heren, die hierop kwamen bezorgen mij nu nog steeds kippenvel. De meest hatelijke reacties passeerde de revue. Andere moeders die haar complete Facebook hebben uitgespit. Guilty, ik heb namelijk ook stiekem even op haar Facebook gekeken. Gewoon omdat ik nieuwsgierig was, zeker niet omdat ik graag een dikke berg stront over haar heen wou kieperen, nee want ik begrijp deze mama volkomen.

Ze kreeg reacties op haar liefde voor de zonnebank - "Misschien kun je je geld beter uitgeven aan een oppas" of wat dacht je ervan om haar voorgevel er even bij te trekken "Van die borstvergroting had je nu ook een oppas kunnen regelen". Echt? Ja echt! "Waarom heb je er nu dan voor gekozen om weer zwanger te zijn?" Heb ik ik ook voorbij zien komen. Ok mensen daar gaan we al de fout in, want inderdaad; Er stond een foto van haar met een zwangere buik en een klein meisje aan haar hand. MAAR dit was nota bene een foto waarop zij NOG zwanger was van haar dochtertje en het meisje aan haar hand was haar stiefdochtertje. Oh mensen wat is het toch fijn om zo lekker snel te oordelen nietwaar? En dan heb ik je de reacties als "Wat ben jij gigantisch egoïstisch, je denkt alleen maar aan jezelf". En dat terwijl er allerlei foto's op haar Facebook staan waarin je duidelijk kunt zien dat ze ongelooflijk veel leuke dingen doet met haar beide meiden. Laten we dat voor het gemak even vergeten, want je bent ontzettend egoïstisch als je zelf voor een kindje hebt "gekozen" en heeeeeeel af en toe even een dagje voor jezelf zou willen. Tsja, een behoorlijke egoïstisch lieve mama. Ik zal de rest van de reacties achterwegen laten voor mijn nek haren uit mijn staart springen.

Ik heb uiteraard gereageerd op haar bericht. Die andere moeders haalden het bloed onder mijn nagels vandaan. Ik werd ergens gedwongen om te reageren. Ik reageerde "Wat een bizarre reacties hier, het is zo fout als je als mama ook eens aan jezelf denkt". Zoals je misschien zult verwachten kwamen hier ook de nodige reacties op. Like I care. Ik voelde mijzelf geroepen om hierop te reageren want ik weet als geen anders dat een mama zo nu en dan hunkert naar een me time. Ik wist niet dat dat tegenwoordig uit den boze is. Een nieuwe trend maybe? Moeders onder elkaar, wat een misgunners.

Want ik, ik als mama van 2 kindjes ervaart het moederschap ook niet altijd even leuk zoals het in de boeken staat beschreven. Ik ben ook maar een mens, een mens van vlees en bloed en met een hart. Ook mijn potje is eens een keer vol en moet ik opladen. Maar dit is mijn egoïstische IK die praat. Wij hebben namelijk ook vrijwel nooit oppas - soms om te janken want hoe heerlijk zou het zijn om een dagje te hebben waarin alles even om jezelf draait?

Dat kan niet, je bent mama!   

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Zoeken