Center Parcs Erperheide




Onze allereerste vakantie met 2 kleine dametjes, dat was best even spannend! Zou het allemaal wel goed gaan? En dan vooral met het oog op de wat lange rit. Op het moment dat ik dit aan het tikken ben zijn wij net weer een dag thuis na 4 dagen Center Parcs Erperheide in het Belgische Peer. Bas had een weekje vrij genomen en wij besloten om afgelopen maandag middag te zoeken naar een kindvriendelijke vakantie, het liefst niet in Nederland. En dat is dus gelukt!

Erperheide moest het worden. Er was niet erg veel keuze meer, zo last minute omdat wij dinsdag ochtend wilden vertrekken. Toen kwam Erperheide voorbij en dat zag er fantastisch uit. Dit park bestaat al sinds 1981. De foto's op de website van Center Parcs sprak ons eigenlijk meteen aan, omdat het ERG kindvriendelijk zou zijn. Verschillende activiteiten voor kinderen etc. En dat moesten wij nou net hebben. Alhoewel Esra daar natuurlijk nog veel te klein voor is, was het voor Vajèn een fantastische ervaring. Het park zelf hebben wij bekeken op internet en telefonisch geboekt. De prijs op de site zelf was een stuk aantrekkelijker dan de prijs die er daadwerkelijk betaald moest worden. Standaard stond er in het huisje een kinderstoel. Wij moesten dus nog los 2 bedjes erbij "kopen/huren" en eventueel nog een kinderstoel. Maar Esra is nog niet iets te mini! je kunt ervoor kiezen om een handdoeken pakket erbij te nemen, maar die kun je natuurlijk net zo goed zelf meenemen. Het bedlinnen pakket ben je wel verplicht af te nemen.

Wij hebben een geweldige heenweg gehad. We konden aan 1 stuk doorrijden, de meisjes hebben vrijwel de hele weg lekker geslapen. Dan is zo een ritje toch wel erg fijn. Bij aankomst op het park rij je door de slagbomen heen, ja natuurlijk niet letterlijk, waarna je door kan rijden naar de receptie om in te checken. Het personeel achter de receptie was echt onwijs vriendelijk. Het is tevens een geheel auto vrij park - waar wij eerder geen weet van hadden - en moesten dus de auto op de parkeerplek parkeren. Wel mocht je de auto meenemen naar je huisje om je spullen uit te laden en naderhand moest je je auto weer terugbrengen. Dat was voor ons even slikken haha. Het was namelijk best wel een stukje lopen van ons huisje naar de receptie. Maar goed, een autovrij park is met kinderen natuurlijk een fijn idee.

Het huisje

Wij kozen voor een comfort cottage voor 5 personen. Inclusief flatscreen tv, compleet uitgeruste keuken, open haard, Badkamer en toilet en een privé terras met tuitmeubilair. Het park zelf is gelegen in de bossen, je begeeft je dus echt in de groene wereld. Als je niet van beestjes houdt zou ik het park skippen haha. Alle huisjes grenzen aan elkaar, maar op je eigen terras heb je wel gewoon je privacy wat ik persoonlijk als een groot pluspunt zie. En inderdaad, wij troffen een parasol aan, 2 ligstoelen, een ronde tafel en 5 stoelen. Maar laten we eerst even bij het begin beginnen; de binnenkomst en onze eerste indruk van het huisje. Wat ons opviel, alle ramen stonden open. Dit is natuurlijk gebeurt tijdens de schoonmaak. En omdat wij niet maandag aankwamen maar dinsdag hebben de ramen dus een dag en een nacht open gestaan. Oeps! Conclusie? Een huisje vol met insecten! Dat was even een nare binnenkomer. We hebben dus eerst alle insecten moeten uitroeien. En het waren er gelukkig niet zoveel, ha! - Wel dus-. Toen hebben wij alle spullen uit de auto gehaald en moest de keuken worden ingeruimd, ohjee eerste minpunt.

De keuken was TE vies om je eigen spullen er in en op te zetten of überhaupt de keuken aan te raken. Alles was nog vet, gewoon niet schoon. Flinke domper. Bas deed ondertussen de schuifdeur open naar het terras toe en daar troffen wij een mierennest aan, uhu onder de schuifpui. Dus eerder dat wij verder konden met onze spullen uitpakken moest er ook nog een mierennest worden vernietigd. Zo ver dat kon natuurlijk. Bas besloot daarna de bedjes van de meisjes in elkaar te zetten. Maar ho even, beide bedjes waren kapot! Domper nummer 3! Bas was er meteen klaar mee en heeft de receptie gebeld. Er zou iemand langskomen om schoon te maken en nieuwe bedjes neer te zetten. Wij moesten nog eten en het klokje tikte door, dus hebben wij besloten alle spullen weer in te pakken en toch een hapje te gaan eten op het park zodat de schoonmaker overal bij kon. Terug in het huisje was alles schoongemaakt en zelfs stof gezogen. Het rook weer helemaal fris. En natuurlijk de nieuwe bedjes, die niet kapot waren. Netjes en snel opgelost! We kregen een ontbijt bon om met zijn viertjes te kunnen genieten van een lopend ontbijt buffet 1 van de dagen. Daarover vertel ik je verderop in het artikel meer.

Verder was het huisje oke, mag ik dat zo netjes verwoorden?! Het was flink verouderd waardoor de uitstraling niet echt te vinden was. Zoals ik eerder zei, zaten wij in een 5 persoons huisje. Dat betekend; 3 slaapkamers waarvan 2 slaapkamers met 2 tweepersoonsbedden en 1 slaapkamer met een eenpersoonsbed. De ruimte in de slaapkamers was kiele kiele. We moesten Esra en Vajèn afzonderlijk in de kamers proppen; Letterlijk proppen. Dus echt met 5 mensen in het huisje is onwijs krap. Ik zou het in ieder geval spaans benauwd krijgen in zo een kleine ruimte. Genoeg over het huisje!


De omgeving
Als je gek bent op de natuur is Erperheide een geweldig uitstapje. Het park staat namelijk middenin de bossen. Op 20 km afstand van het park zelf vindt je een woestijnachtig landschap; Lommelse Sahara. Middenin dit landschap vindt je ook een helderblauw meer. Je kunt fietsen, wandelen.. whatever you want. Dus voor natuurliefhebbers zeker een aanrader. Ook als je trouwens niet van plan bent om van het park af te gaan. Er valt namelijk op het park zelf ook erg veel leuks te doen voor jong en oud.

Het park
Om te beginnen; Baluba. Het vernieuwde speel en spring paradijs voor de kleintjes. Wij zijn hier de 3e dag wezen kijken. Voor jong en oud speelplezier. Je kunt het een beetje vergelijken met Ballorig. Je kunt zo vaak je wilt met je mini(s) naar Baluba met de kaartjes die je bij aankomst ontvangt. Het is echt onwijs groot en vooral erg warm. Door de bloed hete hitte die er daar hing, hebben wij het niet erg lang vol gehouden met de kleintjes. Misschien is een airco een goeie tip voor dit stukje speelpret.

Het allermooiste deel van Erperheide vond ik het zwembad. Een gigantisch groot en subtropisch zwembad. Je begeeft je even helemaal in een andere wereld. Er liepen ook ontzettend veel badjuffen/meesters rond, wat erg fijn is. Ook vindt je in het zwembad een apart deel waar je kunt snorkelen en ook daadwerkelijk met echte vissen oogcontact kunt maken. Doordat Vajèn en Esra nog wat jonger zijn hebben wij dit niet gedaan, maar voor de wat grote kids een geweldig leuke ervaring. En natuurlijk mogen de glijbanen niet ontbreken. Absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen en je ogen uit te kijken. EN ze hebben zelfs zwemvestjes die je kunt gebruiken, handig!







De kinderboerderij, Vajèn was op slag verliefd op de beestjes! Er staan pony's - waar je overigens ook een ritje op kunt maken - geiten, kippen, ganzen.. Geweldig voor kids om dieren te vertroetelen. Vajèn was vooral erg gecharmeerd van de kippen ha!

Wat ook erg leuk is; De jeep safari speciaal voor kids. Hier betaal je wel apart voor en zit dus niet inbegrepen. Op zich geen ramp natuurlijk. Hier kan ik je weinig over vertellen, Vajèn kan nog niet zelf in zo een Jeepje gepropt worden. Iets voor een volgende keer, maar eerlijk is eerlijk, al die kids in een mini Jeep door het park heen te zien cruisen was wel onwijs leuk!

Verder kun je uiteraard op het park verschillende eettentjes bezoeken welke ook allemaal een terras hebben. Ideaal als je tijdens de warme dagen het park bezoekt. Wij hebben overal even gezeten en de 3e dag op het terras doorgebracht bij het water. De eerste avond van onze vakantie aten wij bij Fuego. De uitstraling van dit restaurant is echt te gek. De keuze uit het eten was wat beperkt, maar zo hoef je ook niet lang na te denken wat je gaat eten. Het restaurant was echt gericht ook op de kids. Zo krijg je bij binnenkomst een bakje popcorn of tortilla's, er stonden kleurpotloden en eten kindjes van 0 tot 2 jaar gratis mee met potjes voeding. Geweldig concept. Ik was echt hysterisch enthousiast!

Dit alles bevind zich in de zo geheten market dome welke ook compleet past bij zwembad. Er vlogen zelfs papegaaien los. Ook vindt je er een supermarkt met een geweldige M&M wand, een kledingwinkel en een speelgoed/souvenir winkel. Meer heb je ook echt niet nodig. Iedere dag kun je verse broodjes halen bij de supermarkt of zelf je ontbijt bestellen. De prijzen in de supermarkt zijn natuurlijk wel een stuk hoger dan een normale supermarkt. Mocht je dus boodschappen willen doen ergens anders is dat ook een optie. Zo hebben ze bijvoorbeeld in Peer zelf ook een Lidl. Niet erg ver rijden. Enigste nadeel is dus dat je de boodschappen moet tillen of je kunt een boldekar huren bij de receptie, omdat je je auto ook niet mee mag nemen voor het uitladen van je boodschappen.

Onze dagen

De eerste dag; de dag van onze aankomst hebben we na wat gedoe met het huisje gegeten bij Fuego. Je komt wat laat aan natuurlijk en dan is het ideaal dat je even ergens een hapje en drankje kunt nuttigen. Na het eten zijn wij weer richting het huisje gegaan en heeft Vajèn uitbundig gedanst voor de tv en ook de openhaard was maar machtig interessant. Beide dames gingen iets later naar bed dan eigenlijk de bedoeling was, maar hey het was vakantie. Mama en papa genoten van de rust tijdens een potje Yahtzee. Overigens verloor ik = Te moe 😋




De tweede dag; Bas was vroeg wakker en heeft een sprintje gemaakt naar de supermarkt voor verse broodjes en koffie. Lees; 3 kwartier onderweg! De meisjes lagen nog heerlijk te tukken gezien hun latertje die avond ervoor. Ik kreeg van Bas een heerlijk kopje koffie, verse koffie gezet door de mister himself. Samen hebben wij buiten de koffie gedronken, HEERLIJK! Zo middenin de natuur, omringd door bomen, bomen en nog meer bomen en natuurlijk fluitende vogels. Beter kun je je dag niet beginnen. Nadat Esra en Vajèn wakker werden hebben wij met zijn viertjes genoten van het ontbijt. Daarna was het tijd om onze spulletjes te pakken en te gaan zwemmen. Ik heb mijn ogen uitgekeken in het zwembad. Het was overigens ook totaal niet druk, wat ik persoonlijk erg fijn vond. Dit zal gok ik te maken hebben dat het nog geen vakantie periode is. Na het zwemmen hebben we wat boodschapjes gehaald voor het avondeten in de supermarkt en zijn naar het huisje gelopen. Ondertussen tijdens de wandeling naar het huisje kwamen wij een kipje tegen met mini kuikentjes, te leuk! Eenmaal in het huisje heeft Bas heerlijk gekookt. Vajèn en Esra gingen op een normale tijd naar bed en papa en mama ruilde het huisje in voor de buitenlucht. We hebben heerlijk buiten gezeten, foto's gemaakt, gepraat, gedronken en genoten ♥







De derde dag; Vroeg uit de veren want we gingen naar het ontbijt buffet waarvan wij mochten mee smikkelen. Een netjes ogend  buffet, niet veel keuze, maar genoeg om je buik rond te eten. Helaas viel het iets minder in de smaak dan onze ogen deden vermoeden. Srambled eggs zonder smaak, broodjes zonder smaak en veel te droog enzovoort enzovoort. Jammer, juist hiervan hadden wij wel iets meer verwacht. Er stonden kannen met - Zoals zij zij vermelde; VERSE Jus. Aha, verse Jus amahoela. Wat wij kregen was alles behalve vers. Zonde, het buffet op het oog zag er namelijk er goed en netjes uit. Vervolgens zijn wij naar Baluba gelopen waar Vajèn even haar ei kwijt kon. Dit was van korte duur aangezien het echt TE warm binnen was. De zweetdruppels vormde zich op plekken waarvan ik het bestaan niet eens wist haha! Nog even langs de supermarkt voor wat lekkernijen en alcoholische versnaperingen. Ondertussen zagen wij dat Vajèn waterpokken aan het kweken was, ook dat nog! Wij hebben direct talkpoeder en havermout gehaald. We schoven nog even aan op het terras en aten uien / inktvis ringen. Vajèn vermaakte haarzelf ook opperbest. Naderhand zijn wij buiten naar het terras verhuisd. Het was binnen niet uit te houden. Vriendelijk personeel, zij hebben ons namelijk geholpen ons binnen plekje in te ruilen voor buiten. Tegen 14:00 zijn wij naar de geitjes gelopen op de terug weg naar het huisje. Vajèn vond het geweldig tussen de geiten. Vooral de kippetjes waren haar grote vrienden. Zo bijdehand als de geitjes waren; Gewoon in de kinderwagen gaan staan en er van alles uit proberen te trekken ha.








Eenmaal terug in het huisje hebben wij nog even heerlijk gerelaxed. Niks moet alles mag! Tegen 16:30 zijn wij terug gegaan naar de market dome om een hapje te gaan eten als afsluiter van deze dagen. We besloten het te proberen bij Fuego, maar om 17:30 waren wij de eerste. Oke! Dan moesten wij nog best een tijdje wachten. Dan eerst maar een ander plekje opzoeken en dat werd hetzelfde plekje als waar wij diezelfde middag hadden doorgebracht. We bestelde een Flamkuchen waar wij met zijn 3tjes van hebben gesnoept. Onderhand liep het terras aan de overkant - Fuego - vol en zijn wij ook snel die kant op gegaan. Tevens ook buiten gezeten op een net terras onder een parasol. Maar goed ook, want de weergoden besloten opeens dat het tijd werd voor een flinke bui. Dat maakte trouwens wel echt een gezellig sfeertje. Iedereen die met de tafels dichterbij elkaar schoven! Tijd om deze mooie avond af te sluiten, we gaan naar het huisje! Vajèn en Esra gingen lekker naar bed en mama en papa besloten deze laatste avond te genieten op de bank, met een muziekje, drankje en nog een potje Yathzee. En natuurlijk vroeg naar bed... om 10:00 moesten wij namelijk het huisje verlaten.

De vierde dag; Vroeg opstaan, spullen inpakken en vertrekken. Ik denk dat dit voor ons een recordje was met het inpakken van de spullen 👌 10:08 zaten wij klaar en wel in de auto. Vrij vervelend dat je diezelfde ochtend dus de auto moet ophalen. Je bent minstens een halfuur onderweg. Daar zouden ze iets beter over na moeten denken als je het mij vraagt. In dit geval, een parkeerplaats dichterbij zodat je niet met dat warme weer een duik kan nemen in je eigen druppelende zweet! En het is tocht veel makkelijker om de spullen die avond ervoor al in te laden. Scheelt een hoop werk. Zeker wanneer je met kindjes bent. Alles verliep verder perfect. Het geld voor de wifi kregen wij retour, de tv stopte met werken net als de koelkast - die moet vast gedacht hebben; Doen jullie het even lekker zelf met dit warme weer. Dus ter compensatie kregen wij de wifi gratis. Netjes! En there we goooooo.... De dagen zijn omgevlogen, echt omgevlogen.



Ons oordeel over het park? 

Mocht je kinderen hebben in welke leeftijd dan ook, dan is dit park een geweldige aanrader. Ook als je geen kinderen hebt kun je je hier opperbest vermaken en vermijdt je gewoon de ballenbak. De bediening zou wat ons betreft iets sneller kunnen, vooral met een kleine dame die lang moet wachten op haar eten is geen pretje. De huisjes zouden een flinke make over mogen krijgen of in ieder geval een betere inspectie na de schoonmaak. Dit voorkomt verrassingen voor de bezoekers. Al met al is Erperheide een goed park en krijgt van ons een oké! Wij zijn niet erg veel in het huisje geweest omdat er genoeg buiten de deur te doen was. Misschien een handige tip; Even op Google zoeken wat er nog meer in de buurt te doen is als je wat langer op het park verblijft. Dit hebben wij niet van te voren gedaan waardoor wij met the good old natte vinger werk aan de gang moesten haha!

Op de terugreis hebben wij nog bij de Lidl in Peer zelf gekeken. Zoveel andere producten als in Nederland. Wat ons meteen opviel was de parkeerplaats. Geniaal bedacht - Een parkeerplaats bij de ingang van de Lidl voor ouders met kinderen!! Dat zouden we in Nederland ook moeten invoeren. Het was in ieder geval een onvergetelijke terugweg met een Kim die haar telefoon op het dak van de auto had laten liggen, niks door gehad tot wij 30 km verderop waren. Teruggereden, geen telefoon! Uiteindelijk na een uur zoeken, bijna de hoop opgegeven, reden wij de rotonde op en ja hoor... daar lag mijn geliefde telefoon, uit elkaar, overheen gereden. AUW! MAAR het allerbelangrijkste zat nog in mijn telefoon.. de SD kaart met meer dan 4000 foto's! Spullen zijn vervangbaar maar foto's niet. Zo blij als een kind, echt waar. Dus inderdaad, een onvergetelijke terugreis van een paar geweldige dagen met mijn mooie gezinnetje ♥


Heb jij ervaring met Center Parcs Erperheide?