Zelfgemaakte Babyhapjes met Broccoli - 4 tot 6 maanden



Esra heeft inmiddels haar 5 maanden mijlpaal aangetikt. Gosh, wat gaat die tijd onmenselijk snel! Maar deze leuke kleine verjaardagen brengt natuurlijk wel weer andere leuke dingen met zich mee. Bijvoorbeeld de echte hapjes eten proeven. Ik weet nog dat ik dit met Vajèn fantastisch vond. Zelf in de keuken hapjes maken, invriezen etc etc. Wij geven Esra vanaf 4 maanden echte fijn gepureerde babyhapjes en lekker dat ze het vind. Normaal gesproken begin je met een paar hapjes, maar onze dame vond het direct al té lekker om maar een paar hapjes te nuttigen.


Wij zijn begonnen met banaan, dit viel niet zo lekker in de smaak en zijn wij overgeschakeld op eerst worteltjes. En ohjaaaa dit ging er als zoete koek in. De eerste 2 potjes waren kant en klaar. Hoewel ik daar zelf geen voorstander van ben, kant en klare prakjes voor le beeb, was dit om te proberen wel even fijn. Het potje met wortels heeft zij in 2 keer over de dag opgegeten. Zegt genoeg toch? Dus mevrouw had zin in meer, veel meer. Omdat dit in goede aarde viel ben ik begonnen met zelf maken van de hapjes voor haar. Gos wat is dat onwijs leuk om te doen. Je kunt echt met alles variëren, combinaties maken die je nog nooit in de winkel hebt gespot. Zo dus ook met broccoli. Vanaf 4 maanden kreeg Esra most of the time gewoon gepureerd fruit, maar nu met 5 maanden beginnen wij ook met het geven van groentjes. Omdat ik weet hoe moeilijk ik dit vond bij Vajèn, hapjes maken en combineren neem ik jullie 2 keer in de week mee in de wereld van de babyhapjes. Deze keer is de buurt aan, jawel Broccoli.


Om te beginnen kun je natuurlijk eerst de broccoli koken, pureren en dan aanbieden. Maar broccoli van zichzelf heeft een nogal uitgesproken smaak. Genoeg variatie tips hoor, no worries. Het spreekt voor zich dat alle ingrediënten gepureerd worden om er zo een babyhapje van te maken. Mocht het hapje wat te dik zijn kun je ervoor kiezen om olijf olie toe te voegen of het water waar de broccoli in in is gekookt. Ik mix alle hapjes met hand dankzij mijn handige hulpje, de staafmixer! Geen moeilijke taferelen met foodprocessors and such. Je kunt de lijst eventueel printen, handige tip. Zo hoef je niet steeds alles op te schrijven!

Broccoli en Bananen 
Broccoli en Spinazie 
Broccoli en Bloemkool
Broccoli, Appel en Sperziebonen
Broccoli en wortel
Broccoli, Mango en Sperziebonen
Broccoli en Peer
Broccoli, Zoete aardappel en Doperwtjes 
Broccoli, Zoete aardappel en mais
Broccoli en Courgette


Pssst nog even een extra handige tip; Als je in 1 keer heel veel maakt, wat natuurlijk veel makkelijker is kun je de hapjes invriezen in een ijsblokjes tray. Eenmaal bevroren haal je de hapjes uit de tray en stop je deze bij elkaar in een zakje. Even opschrijven wat het is en wanneer je het hebt gemaakt!