Broodje Hamburger à la Kim



HOLD YOUR HORSIES!!! Dit is het beste van het beste wat je ooit hebt gezien, en gaat proeven in de categorie -recepten! Zonder dollen, ik ben oprecht, gemeend goudeerlijk! Ik maakte deze Hamburgers voor Bas zijn verjaardag als pre birthday dinner en dat viel in de smaak. Overigens was dat de eerste keer dat ik los ging met hamburgers op een andere manier dan the usual! Een spannende combinatie waarvan waarschijnlijk je kinnenbak op de grond gaat vallen. Sharing is caring ♥











Wat heb je nodig voor deze overheerlijke-om-je-vingers-bij-op-te-vreten-broodjes?

- Kaiserbroodjes (Ik heb een zak gebruikt van de Lidl om zelf af te bakken)
- Fetakaas
- 1 ui
- Veldsla
- Bosvruchten Jam
- Hamburgers (ik gebruikte de Spicey Tomato beef burgers van Lidl)
- Tzatziki
- Komkommer
- Pittige olijven

Bak de hamburgers gaar in een pan met boter en/of olie.

Bak ondertussen de kaiserbroodjes in de oven. Niet helemaal hard bruin. Dit eet namelijk niet zo lekker. Dus iets korter bakken dan dat er op de verpakking staat.

Snij de ui in ringen en fruit deze aan in boter en/of olie. Niet te lang bakken! Dan worden ze te bruin

Snij de Fetakaas in de breedte door en brokkel hier stukjes van,

Snij de komkommer in plakjes. Per broodje heb ik 3 plakjes komkommer gebruikt.

Snij de olijven in dunne ringetjes.

Als je broodjes klaar zijn snijdt je deze door en leg je elke helft plat op een bord. Nu komt namelijk het leukste gedeelte, het opbouwen van je broodjes.

Smeer op 1 helft de bosvruchten Jam. Hier hoef je niet te zuinig mee te zijn. Bovenop de Jam strooi je de gebrokkelde stukjes Feta en de aangefruite uitjes.

De andere helft van het broodje besmeer je met tzatziki. Ook hiermee hoef je niet zuinig te zijn. Strooi wat ringetjes olijf over de tzatziki en daaroverheen leg je de plakjes komkommer. Op de komkommer plaats je de hamburgers en als finishing touch een klein hoopje veldsla. Hoeft niet veel, gewoon een plukje of 2.

En yes, daar heb je je broodjes hamburger à la Kim! De combinatie van Jam doet je nu misschien wat stuiteren, maar geloof mij.. als je dit hebt geproefd ben je verkocht. Natuurlijk eet je het broodje wel op elkaar en niet los van elkaar! Zie je, koken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn hoor ha!


Ps: De foto's in dit artikel zijn mijn eigendom en mogen niet gebruikt worden zonder mijn toestemming.