Aangebrande pan hack



Gos, niets zo vervelend dan een aangebrande pan na het koken van een avondmaaltje. Dit overkwam mij een paar dagen geleden tijdens het koken van rijst. Ik had veeeeeel te veel rijst in de pan gegooid, waardoor de rijst op een gegeven moment droog stond te koken. Niets vermoedend liet ik dit ook gewoon toe, want hey ik ben Kim! En yes, toen was het mis! Ik rook ineens een aangebrande geur. Ja hoor, dat was de pan met rijst. Oeps! Maar toch heb ik hem schoon gekregen. Hoe? Ontzettend simpel en die tip deel ik vandaag met je. Want zeg nou eerlijk? Ik ben vast niet de enige bij wie dit wel eens gebeurd, toch?


Geen water weken en al die nonsens. Noop, heel simpel; Je vult het aangebrande pannetje met heet water. En voegt hier een vaatwasblokje bij. Een hele! Geen vaatwasser en dus geen vaatwasblokjes? No worries, je kunt ook gewoon waspoeder gebruiken, dit heeft hetzelfde effect.

Zet het pannetje op het vuur en laat het water doorkoken. Binnen no time verkleurt het water naar een vies bruin drapje. Uhu, het aangebrande laagje laat los. Laat het pannetje een paar minuten op het vuur staan. Daarna kun je met een sponsje of afwasborstel de laatste restjes weg schrobben en niemand ziet dat jij de pan hebt laten aanbranden! Ha.. een kind kan de (af)was doen 😉 Gewoon even een snelle maar fijne tip tussendoor!

Thank me later! 

Ps; De foto die ik in dit artikel heb gebruikt is van Kristine. KLIK! Zij heeft een onwijs mooie Instagram feed, dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.