13 apr. 2017

Snelle & gezonde tussendoor salade


Soms kan het allemaal zo simpel zijn.. als ik trek krijg tussendoor wil ik niet de snoepkast induiken of een zal chips los trekken, maar kies ik voor iets gezonds wat wel genoeg vult. En ik kan je vertellen.. als je mama bent is creatief ineens je middle name. Ik heb na mijn zwangerschap de grote liefde voor bleekselderij gehouden. Maar om nou iedere keer bij een knorrende buik een stengel bleekselderij te verkauwen.. mhuaww! Dat kan dus ook anders. Vandaag een super super simpele (tussendoor) salade die je bijna met je ogen dicht kunt maken.
Wat heb je nodig? 

- Ei (ik heb er eentje gebruikt, maar als je gek bent op ei, kun je er ook 2 nemen)
- Komkommer
- Bleekselderij
- Peper
- Yoghurt dressing ( ik heb die van de Lidl gebruikt)

Kook je ei(tjes) en tijdens het koken hiervan kun je je groenvoer snijden. Gewoon kleine stukjes. Dat eet het fijnst! Ha! Schep dit in een kommetje. Vervolgens giet je een beetje yoghurt dressing over de komkommer en bleekselderij. Goed door elkaar mengen. Eitje klaar? Afgieten, laten schrikken, pellen en snijden.. en eitje(s) on top. Klein beetje peper en klaar ben je! Een kind kan de was doen.

Simpel, maar erg lekker om tussen de knabbelen. Dat kan Vajèn beamen. Die is er namelijk ook dol op terwijl zij normaal gesproken geen bleekselderij en komkommer eet. Bingooooo!

Bon appetit 👌

7 opmerkingen:

 1. Wat een lekker recept, die ga ik zeker eens proberen. Bleekselderij los vind ik niet zo lekker, maar ergens doorheen geeft het vaak toch een fijne bite. Dank voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super makkelijk en ook nog eens smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm die ga ik snel eens proberen! Ziet er suuper lekker uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker makkelijk. Ik ga hem proberen, maar dan wel zonder ei. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit ziet er echt lekker uit (en nog gezond ook)!
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker! Ik sta zo vaak voor de koelkast, op zoek naar iets gezonds. Handig dit soort makkelijke receptjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Zoeken