Recept - Banaan pannenkoekjes



Ik ben nooit dol geweest op pannenkoeken. Van kleins af aan al niet, bizar toch?! De meeste kinderen zijn er gek op, maar voor mij is dit niet weggelegd. En kijk aan... Vajèn moet er ook niets van hebben ha! Heeft ze toch nog iets van haar mama. Om je ochtend goed en gezond te beginnen is dit een geweldig recept. Het is snel klaar en ongelooflijk lekker. EN het leuke van deze pannenkoekjes, je hebt eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig.




Wat heb je nodig? 

- 2 grote rijpe bananen
- 1 ei

Optineel:

- Walnoten
- Honing
- Pure chocolade
- Kaneel

Pureer de 2 bananen met een vork helemaal fijn en voeg daarna het eitje toe. Kluts dit samen tot 1 geheel. Je kunt eventueel wat kaneel toevoegen, maar dit optioneel.

Zorg voor een goede pan met een antiaanbaklaag. We willen wel goeie pannenkoekjes natuurlijk! Doe een beetje olie in de pan en schep een klein beetje van je banaan/ei mengsel in de pan. Zorg ervoor dat je niet teveel van het mengsel voor 1 pannenkoekje gebruikt. Zo worden je pannenkoekjes namelijk erg dik en duurt het langer voor ze echt gaar zijn. (lees: Rauw ei) Bak de pannenkoekjes om en om tot ze goudbruin zijn. Leuk opstapelen op een bord en als garnering kun je, zoals ik voor dit recept heb gedaan, wat walnoten in stukjes hakken, beetje honing eroverheen en last but nog least voor de echt choco lovers, wat stukjes pure chocolade. Ik heb gekozen voor de chocolade chips van Lidl. Aanrader!

Ze zijn (as I said) Ongelooflijk lekker met de hoofdletter O en niet te vergeten, super gezond omdat je alleen banaan en ei gebruikt. Mijn persoonlijke mening, deze pannenkoekjes zijn stukken beter te doen dan de real deal 😉 Dit is een basis recept waarmee je eindeloos kunt variëren. Zo kun je bijvoorbeeld als topping wat pindakaas gebruiken in plaats van honing. Of vers fruit zoals aardbeitjes, ook erg lekker!!

Bon Appetit  👌