Recept - Avocado pasta met gekookte kipfilet

 photo DSCN2748_zps6dn8pv55.jpg

Heel af en toe krijg ik van die briljante ingevingen. Nee dat gebeurt inderdaad niet vaak... Als Bas avonddienst heeft maak ik dus een prakje klaar voor Vajèn. Het werd alleen een beetje eentonig dus ik wou iets anders proberen. Iets met avocado en spaghetti, dat heeft behoorlijk goed en vooral lekker uitgepakt. Omdat het hier in huis is goedgekeurd door mijn lieve Bas en lieve dochter Vajèn wil ik jullie dit recept niet onthouden, want hij is echt heel erg lekker en geloof mij.. dat zeg ik niet vaak over eten wat ik zelf heb klaargemaakt. Dat wil wat zeggen!


Wat heb je nodig? 
- Pasta (ik koos voor spaghetti maar je kunt ook een andere pasta nemen)
- 2 avocado's 
- Verse bladspinazie
- Kipfilet (ik heb 2 stukjes gebruikt)
- 2 bouillon blokjes naar keuze
- Sap van een halve citroen
- Zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- Olijven
- Cherry tomaatjes
- Fijn gehakte walnootjes (dit kun je zelf ook doen)
- Zout & peper

Kook de pasta zoals je gewend bent. Met of zonder zout. Ik heb ervoor gekozen om dit zonder zou te doen, omdat er verderop in het recept ook nog zout aan te pas komt. 

Snijd de avocado's door midden en haal de pit eruit. Lepel de 4 halve avocado's leeg en doe dit in een keukenmachine. Voeg naar eigen smaak spinazie toe. Ik heb er ongeveer 4 handjes bijgevoegd. Voeg ook naar smaak peper en zout toe en om het geheel een beetje smeuïg te maken voeg je een scheutje zonnebloemolie toe. Last but not least, het sap van  van de halve citroen.  Zet de keukenmachine aan en laat deze het mengsel goed door elkaar heen mengen.

Doe 2 bouillon blokjes naar keuze in een klein pannetje water, breng dit zachtjes aan de kook en voeg vervolgens de 2 stukken kipfilet toe. Deze zijn met ongeveer 8 minuutjes gaar. Daarna kun je het bouillon water weggooien en de kipfilet "plukken".

Fruit de uitjes en de knoflook aan in een koekenpan met wat zonnebloemolie. Voeg daarna de spaghetti toe en de het avocado mengsel. Ook voeg je de geplukte kipfilet toe. Laat dit geheel heel zachtjes op het vuur staan onder regelmatig roeren. Eventueel kun je nog naar smaak zout en peper toevoegen maar dit is optioneel.

Als het avocado mengsel goed is vermengt met de spaghetti is het tijd om de bordjes op te maken. Schep de spaghetti op een bord, snijd wat olijfjes in ringetjes en strooi deze over de spaghetti heen. Voor de kleur kun je wat cherry tomaatjes doormidden snijden en deze on top neerleggen met daaroverheen wat fijngehakte walnootjes. YUM!!!!

Eet smakelijk! 👌

PS: Dit recept is trouwens ook kind-proof! Zeker als je lieve mini geen grote stukken groenvoer wil weg knagen is dit een perfect recept!