4 x Rijstwafels met Hüttenkäse



Onder het mom van het zo snel mogelijk verliezen van mijn extra zwangerschaps rolletjes, hebben wij weer de gezonde weg ingeslagen. Tenminste.. soms 😂 Nee, nu 2 maanden na mijn bevalling gaat het weer hoogtijd worden om wat op mijn voeding te letten en weer volop te gaan sporten. Dat 2e keek ik zo naar uit maar schijnt toch moeilijk te zijn om echt weer te starten dan ik van te voren had ingecalculeerd ha! Anyway, Hüttenkäse is hier in huis een soort van verslaving. Vandaag dan ook 4 favorietjes met Hüttenkäse op een ondergrond van rijstwafels.



Hüttenkäse -sjonge wat een rot woord om te tikken- is een cottage cheese waar je echt alles bovenop kan proppen. Eindeloos variëren dus. Verantwoord genieten staat deze "kaasachtige" ook wel om bekend. En hoe kun je dit nou beter combineren dan op een rijstwafel? Dubbel verantwoord!

Het leuke aan deze kaas is dat je niet alleen met hartig kan combineren, maar ook met zoetigheid. Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik de echte zoete dingen liever niet meeneem in mijn lijstje van gezond eten haha.

Mijn favoriet is de variant met tomaat. Hier heb ik er al heel wat van verslonden! Daar achteraan op de voet gevolgd komt de olijf variant. Dit is zo ongelooflijk lekker! Je moet natuurlijk wel van olijven houden, afmaken met een beetje peper en smullen maar. De combinatie van de frisse kaas en het aparte smaakje van de olijf maakt deze combinatie min of meer perfect. Zeker als wij Bas mogen geloven. Die zweert ook bij Hüttenkäse met olijfjes. Ook erg lekker is de kaas afmaken met plakjes radijs en peper. Een combinatie die ik nog niet zo lang geleden probeerde maar ook in mijn favorieten lijstje hoort. Last but not least, Pesto! Deze combo is ook hemels. Je zou kunnen zeggen dat je Hüttenkäse met vrijwel alles kan "uitproberen". Volgens mij heb ik al heel wat vreemde combinaties geprobeerd. Wat dacht je van sambal? Gewoon een mini beetje om een net iets andere smaak te creëren. Errrrrug lekker! Niet teveel hoor, tenzij je van sambal houdt anders moet je je giecheltje spoelen!

Weetje wat ook erg lekker is? Plakjes avocado bovenop de kaas! Zalm? Komkommer en kipfilet? Zelfs paprika of ei on top is een prima idee. En de zoetige kant? Denk aan aardbeien! Deze heb ik zelf nog nooit geprobeerd maar schijnt naar zeggen erg lekker te zijn. Of jam, maar ik weet niet of ik eerder moet huilen of lachen van die combinatie. Mocht dit alles nou niet in je straatje passen dan hebben we altijd nog de "gouwe ouwe" Pindakaas met banaan variant!

Eet smakelijk!

Hüttenkäse een yes of een no? Welke combinatie vind jij lekker? Kom maar door met die vreemde combinaties!