DIY - Van oud naar nieuw tafeltje

 photo 13914133_1189100921150183_8585817945956749303_o_zpswplgjcgk.jpg

Ik heb altijd al een zwak gehad voor het opknappen van ouwe "meuk". Ooit heb ik wel eens uitgelegd hoe ik een kastje helemaal zelf pimpte voor bijna niks. Het heeft allemaal even stil gestaan met kwasten, maar ik heb de smaak weer helemaal te pakken. EN het geeft een stukje ontspanning.. althans voor mij ;-) Vandaag heb ik weer een simpel idee voor je. Een oud tafeltje tot iets nieuws omtoveren.


Sinds ik zwanger ben van onze tweede spruit begint het allemaal erg te jeuken om in huis alles aan te pakken en te veranderen. Op dit moment is het allemaal niet zo naar mijn -onze- zin. Inmiddels ben ik ook lichtelijk verslaafd geraakt (noem het maar lichtelijk) aan al die geweldige interieur Instagram pagina's. Dear oh dear... het is dat ik tussendoor ook moet slapen - 's nachts dan. Anders lag ik non stop te scrollen. Heel wat leuke ideetjes heb de revu al gepasseerd. Nu nog uitwerken die hap! Een lastig issue dingetje voor ons haha! Liever lui dan moe wil ik niet zeggen, maar heeeeeeey chillen to the max hoort er ook gewoon bij in het leven van een papa en mama gnaaa!

To the point... Bas had echt een ongelooflijk "mooi" tafeltje. Ja heel mooi! Een donkerbruine.. ideaal voor dit project! Hij stond al een tijdje in huis een beetje donkerbruin te niksen. Tot ik een foto op Facebook voorbij zag komen van een tafeltje met afgeschuurd bovenblad en witte pootjes. Wow... ik wil die dacht ik nog. En toen zag ik dat tafeltje in mijn ooghoek, ha.. dit kan ik zelf wel! Aan de slag.

Een oud tafeltje, de kringloop is hier dé perfecte plek voor! Daar kun je wel wat stiekeme paradepaardjes scoren. Op het eerste oog misschien niet hetgeen wat je graag wil hebben, maar je moet wat meer uit de bocht denken. Van oude "meuk" naar leuk binnen een handomdraai. - Wow die schud ik zo even uit m'n mouw! Of misschien heeft opoe nog wel iets in huis waar ze niks mee doet? En last but not least hebben we ook nog gewoon Marktplaats je ook leuke "stukken" kunt opscharrelen.

Voor dit tafeltje heb ik schuurpapier 80 genomen op de schuurmachine. Dit ging perfect en eigenlijk was ik binnen 5 minuten klaar met afschuren. Yeah! Je kunt hem natuurlijk ook heel lichtjes afschuren met de hand. Daarna komt het leukste... het verven. Tenminste, als je verven leuk vind natuurlijk, haha! Ik heb het tafeltje simpelweg geverfd met grondverf. Zo krijg je een beetje het krijtverf idee en je kunt het ook gewoon met een doekje afnemen is mijn ervaring. De pootjes heb ik plus minus 3 keer in de verf gezet. Het is zo droog dus ook geen lang klusje. De laatste laag wel even goed laten drogen, just in case. Dit deed ik namelijk niet en nu heeft het tafeltje hier en daar wat lichte plekjes. Maar goh.. wat issie opgeknapt! Een leuk kleedje eroverheen en het tafeltje is niet meer te herkennen. Ik ben dik tevreden!

Op het moment staat er nog 1 item in de schuur.. of eigenlijk 4 van hetzelfde wat nog onder handen genomen moet worden. Hier zal ik binnenkort een apart artikel van maken. Want eerlijk is eerlijk.. dat is een iets langer project, maar mooi is het nu al! Er staat nog veel meer leuks op de planning.. dus hou kimmichaelis.nl in de gaten als je ook een grote zwak hebt voor interieur en DIY!