How to - Gescheurde nagel herstellen

 photo CIMG1738_zps21daa3ac.png

Niets vervelender dan een (in)gescheurde nagel! Ik heb jarenlang op mijn nagels gekloven met als resultaat, broze en snel brekende nagels. Nagelverharder, knoflook en ga zo maar door, ik heb -bijna- alles al gebruikt om het scheuren en afbreken van mijn nagels te gaan. Helaas... voor mij werkt er niets dus zal ik met gescheurde nagels moeten blijven lopen, ze afknippen of............. de gescheurde nagel herstellen zodat ik hem niet hoef af te breken. Vandaag leg ik je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.




Wat heb je nodig? 
 - Een theezakje 
 - Fijne vijl (blokvijl is van Action)
 - Blanke nagellak
 - Optioneel: Kleurtje nagellak


1. Probeer het gescheurde stukje weer zo recht mogelijk met je nagel te krijgen.


2. Vijl de bovenkant (dus op je nagelbed) van de scheur glad met een fijne vijl. Deze blokvijl heb ik bij Action gekocht, een fijn ding. Je hoeft niet lang te vijlen, een paar seconden is genoeg.


3. Knip het theezakje aan de bovenkant open en schud de thee eruit. Deze heb je niet nodig. Nu knip je een klein vierkantje uit het zakje. In ieder geval groot genoeg om de scheur en je nagel te bedekken. Leg het afgeknipte stukje vast klaar want die heb je zo meteen nodig.




4. Lak een dikke laag blanke nagellak over je nagel. Niet te zuinig zijn, anders blijft zo het stukje van het theezakje niet plakken.



5. Pak nu razendsnel het stukje van het theezakje! Dat moet echt hurry hurry quick quick anders is de lak op je nagel al uitgedroogd.


6. Plak het stukje over je nagel in de blanke nagellak. Je kunt eventueel een beetje duwen en bewegen met een bokkepootje totdat het stukje van het theezakje goed ligt. Hij moet in ieder geval de scheur goed bedekken. Laat het goed drogen.


7. Zodra de lak goed droog is kun je het volgende laagje blanke nagellak opbrengen. Dit herhaal je nog minimaal 2 keer.



8. Als de blanke nagellak goed droog is kun je ervoor kiezen om een kleurtje op je nagels aan te brengen voor extra stevigheid, maar dit is optioneel. Je ziet het theezakje zonder een gekleurde nagellak op je nagels ook niet zitten. 


Tada, nog wel een gescheurde nagel, maar je hebt er geen last meer van en je ziet de scheur niet meer. Het blijft ongeveer 3 รก 4 dagen zitten, daarna kun je het weer herhalen net zo lang tot je je nagel af kunt knippen bij het scheurtje. 

Het theezakje waar je uit geknipt hebt kun je natuurlijk bewaren for next time. Waar een theezakje al niet goed voor is!

Wat doe jij met gescheurde nagels? Heb je iets aan deze tip?